Početna Oko nas Budva U Budvi 10. FREI 2019, o problematici investiranja i razvoja sektora nekretnina

U Budvi 10. FREI 2019, o problematici investiranja i razvoja sektora nekretnina

0

Festival investicija i nekretnina, jubilarni 10. FREI 2019 biće održan u hotelu Avala Resort&Villas u Budvi od sjutra do 16. maja. Programski partner Festivala i ove godine je Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, dok je generalni pokrovitelj manifestacije „Portonovi by Azmont Investments“, Horwath HTL je specijalni partner, a prvi put ove godine „Zlatni FREI partner“ je kompanija „Henley & Partners Montenegro“.

Kako je saopšteno iz MORT-a, na festivalu će ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović govoriti o investicijama u turistički razvoj Crne Gore, a ministarka ekonomije Dragica Sekulić  o stimulaciji investicija domaće privrede. Izlaganje će imati i predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori Kristof Šoen,  o aktivnostima Savjeta u odnosu na poboljšanje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

U okviru festivala biće održane četiri diskusione sesije. Sekretarijat za razvojne projekte nosilac je panela pod nazivom „Ekonomsko državljanstvo – novi kompetitivni adut u privlačenju investicija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizuje panel diskusiju „Međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko riješenje šetališta u Budvi“, Savjet stranih investitora organizuje panel pod nazivom „Poslovno okruženje – mogućnosti, izazovi i put unaprijed“, a kompanija „Horwath“ okrugli sto „Prepreke razvoju luksuznog turizma“.

Drugog dana festivala prezentacije će imati i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, koji će govoriti o investicijama u infrastrukturi kao preduslovu za razvoj sjevernog regiona Crne Gore, kao i i direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

Takođe, u okviru FREI 2019 Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom organizuje drugo regionalno savjetovanje na temu „Pomorstvo u funkciji turizma“.

Festival nekretnina i investicija – FREI je tematska i selektivna manifestacija o problematici investiranja i razvoja sektora nekretnina.

Skup je namijenjen investitorima i komercijalnim kompanijama iz oblasti nekretnina, reprezentima državnih organa, infrastrukturnim preduzećima, predstavnicima međunarodnih institucija, stručnoj i opštoj javnosti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code