U Budvi dvodnevni skup o integralnom upravljanju oblalom

U Budvi dvodnevni skup o integralnom upravljanju oblalom

1
Podijeli

Međunarodna konferencija o integralnom upravljanju obalnim područjima (IUOP) i prostornom planiranju mora (PPM), koju organizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u saradnji sa partnerima PORTODIMARE projekta finasiranog u okviru EU Interreg ADRION transnacionalnog programa saradnje, održaće se 14. i 15. novembra u hotelu Avala Resort&Villas u Budvi.

Kako je saopšteno iz Morskod dobra, cilj projekta “Geoportal alatki i podataka za održivo upravljanje životnom sredinom obale i mora – PORTODIMARE” je dizajniranje i implementacija Geoportala. To je trajno otvorena platforma koja omogućava pristup svim informacijama, podacima i alatkama neophodnim i relevantnim za održivi razvoj i strateško planiranje obalnog i morskog područja u Jadransko-jonskom regionu.

Picerija i restoran

U projektu PORTODIMARE učestvuje 11 partnerskih institucija iz 6 zemalja (Italija, Grčka, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska i Bosna i Hercegovina), a vodeći partner je regija Emilia Romanja iz Italije.

Imajući u vidu da Geoportal predstavlja konkretan doprinos za transnacionalnu saradnju u Jadaransko-jonskom regionu, PORTODIMARE međunarodna konferencija se organizuje kao doprinos aktivnostima jednogodišnjeg predsjedavanja Crne Gore Jadransko-jonskom inicijativom i Strategijom EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR).

U okviru PORTODIMARE Međunarodne konferencije predviđene su tri panel sesije u kojima će pozvani eksperti iz oblasti integralnog upravljanja obalnim područjima i prostornog planiranja mora, predstavnici tematskih radnih grupa EUSAIR, te predstavnici međunarodnih i nacionalnih institucija uključenih u projekat PORTODIMARE diskutovati o instrumentima i rješenjima za postizanje održivosti životne sredine mora i obale.

Učešće na Međunarodnoj konferenciji o integralnom upravljanju obalnim područjima (IUOP) i prostornom planiranju mora (PPM) prijavilo je veliki broj domaćih i stranih stručnjaka, te predstavnika državnih, regionalnih, evropskih i međunarodnih institucija.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code