Početna Oko nas Budva U Budvi otvorena izložba radova polaznika “Škole slikanja za treću dob”

U Budvi otvorena izložba radova polaznika “Škole slikanja za treću dob”

0

U organizaciji Narodne biblioteke Budve sinoć je u holu Akademije znanja otvorena izložba radova polaznika radionice “Škola slikanja za treću dob”, koju vodi slikarka Rajka Kujundžijević.

Izloženo je 50 radova nastalih u okviru tromjesečne radionice u Narodnoj biblioteci Budve, u različitim tehnikama: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovana tehnika i sl.

Izložbu je otvorio predsjednik Savjeta JU Narodna biblioteka Budve dr Predrag Zenović. On je istakao značaj svih radionica koje je pokrenula Biblioteka i u koje su uključene sve starosne grupe, kako funkcioniše i kako se odnosi prema svim generacijama i da je cilj vratiti publiku u prostore kulture.

Slikarka, voditeljica radionice, Rajka Kujundžijević je pozdravila posjetioce ali posebno okupljene polaznice Škole slikanja za treću dob istakavši zadovoljstvo njihovim zalaganjima i talentima.

“Cijela grupa koja je bila prijavljena izdržala je do kraja, napravile su jedan milje međusobnog druženja, iskazale poštovanje Narodnoj biblioteci, gospođi Mili Baljević i meni, rekla je slikarka Rajka Kujundžijević.

Radionicu “Škola slikanja za treću dob” pohađalo je dvadesetak polaznica i zasigurno dobile su mnogo više od onoga što je bio cilj radionice – edukacija i ispoljavanje talenta kroz slikanje, navode iz JU Narodna biblioteka Budve.

Izloženi radovi u holu Akademije znanja mogu se pogledati u narednih deset dana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code