Početna Oko nas Budva U Budvi zabrana korišćenja svih šetališta, plaža, trgova, parkova…

U Budvi zabrana korišćenja svih šetališta, plaža, trgova, parkova…

5

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Budva donio je niz naredbi u sprječavnju širenja Covida 19.

Foto: Pixabay

Zabranjeno je korišćenje svih šetališta na području opštine Budva ( Jaz, Budva, Bečići, Rafailovići, Miločer, Sveti Stefan, Pržno, Petrovac, Buljarica), svih plaža, trgova, parkova i javnih površina pogodnih za okupljanja koje se nalaze na području Budve kao i platoa ispred Starog grada.

Na prostoru Starog grada mogu boraviti samo vlasnici objekata i oni koji žive i rade na ovom lokalitetu, u skladu sa izdatim naredbama nadležnih državnih organa. Zadužuje se Komunalna policija da kontroliše poštovanje izdatih zabrana korišćenja u saradnji sa Centrom bezbijednosti Budva. Svi koji prekrše izdate naredbe biće procesuirani shodno propisanim zakonskim sankcijama.

Zadužuena je Služba zaštite i spašavanja Opštine Budva da dezinfikuje sve objekte javnih ustanova i javnih površina, stambenih ulaza, ulica, parkinga i drugih površina radi suzbijanja širenja korona virusa u cilju zaštite zdravlja građana.

Sva službena vozila Opštine Budva, javnih ustanova i lokalnih preduzeća stavljaju se na raspolaganje opštinskom Timu za zaštitu i spašavanje za potrebe dopremanja hrane, ljekova i drugih potrepština građanima Budve kojima je pomoć potrebna.

Opštinski tim je pozvao sve privredne subjekte koji posluju u vrijeme važenja privremenih mjera da se striktno pridržavaju izdatih naredbi i poštuju higijenske, zdravstvene i druge uslove.

Radi smanjenja gužvi u objektima gdje se obavljaju pekarske djelatnosti preporučuje se da se roba izdaje na šalteru kako bi se izbjeglo zadržavanje u objektima i time održala preporučena socijalna distanca.

Pozvani su trgovinski objekti koji se bave prodajom prehrambene i mješovite robe, finansijske institucije, apoteke, subjekti koji se bave poštanskom djelatnošću i drugi, da prilagode radno vrijeme novonastaloj situaciji i da strogo poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore o propisanoj socijalnoj distanci za korisnike usluga.

Takođe da poštuju i druge propisane mjere kojima se obezbijeđuje veća sigurnost i bezbjednost zaposlenih i kupaca i time dodatno obezbijede poštovanje socijalne distance i sprečavanje širenja koronavirusa.

5 Komentari

 1. Ljudi, korona virus se ne dobija od šetnje, nego od grupisanja. Virus se prenosi kapljičnim putem, ili dodirom zaraženih površina (zato je osnovna mera zaštite često pranje ruku).

  Šetnja na čistom vazduhu je veoma zdrava čak i u sadašnjim uslovima, ali ljudi ne smeju da budu u grupama.

  To kažu svi virusolozi.

  20
  • Bez želje da budem maliciozan ili da se pravim pametan, virolog, a ne virusolog😘
   …. Kretanje na svježem vazduhu, naravno da je zdravo…. Problem je sto je ovaj virus, još uvijek velika nepoznanica, oko mnogih stvari….. Širenja, inkubacije, trajanja, simptoma i sl, da se ne pravim pametan, nije moja branša…
   Parkovi, plaže i slične javne površine se zatvaraju jer se na taj način prekida lanac prenošenja…. Zato se i insistira da se ostane kod kuće i ako neko od vaših bližnjih i voljenih ‘zakači’ ovaj virus, on ostaje u okviru vaše kuće, familije i ne dolazi do lancane reakcije prenosa virusa….. Ne treba biti mnogo pametan, imamo svijetli primjer pokrajine Wuhan u Kini, gdje su ljudima bukvalno varili vrata da ne izlaze, striktno jedno čeljade sedmično u nabavku i slične mjere….. Ili primjer naših komšija Italijana, koji pakuju svoje bližnje u preko 500 sanduka dnevno, bez posljednjeg pozdrava😞…….
   Izbor je naš…..
   Treba ostati kući i to je to, za sada
   #ostanidoma

   12
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code