Početna Društvo U čast Dana Herceg Novog počinju „Oktobarski dani – sloboda ljepota”

U čast Dana Herceg Novog počinju „Oktobarski dani – sloboda ljepota”

6

Ovog oktobra biće priređeni brojni programi, povodom Dana opštine Herceg Novi, a centralni događaj je svečana sjednica Skupštine opštine, 28. oktobra od 11.30 sati u dvorani „Park“.

Oktobarski dani, pod sloganom „Sloboda Novi Ljepota“  donose predstave, izložbe, promocije knjiga, prikazivanje filma, koncerte, sportska takmičenja.

Program će početi izložbom pod nazivom “Novi na starim fotografijama” Miodraga Golubina, u četvrtak, 11. oktorba u foajeu Dvorane Park, u 19 časova.

Dan kasnije, na istom mjestu i u istom terminu, biće upriličena promocija knjige dr Gorana Komara “Propast broda kapetana Đermana”.

U nedjelju, 14. oktorba u 20 h u Dvorani Park biće prikazan ruski film “Soribor”.

Promocija knjige autorke Olivere Doklestić “Srpska zakladna pomorska škola, zadužbinska škola u Srbini” na programu je u srijedu, 17. oktorba u 19 časova u foajeu Dvorane Park. Kocert KUD Sloga biće upriličen u subotu, 20. oktorba, takođe u Dvorani Park.

Za 21. oktobar u najavi je otvaranje Avanturističkog parka na Vrbanju u podne, kao i šahovski turnir “Memorijal Obrad Manojlović” u Institutu dr Simo Milošević i karate “Gradn Prix Montenegro” u Sportskom centru Igalo. Oba turnira počinju u 19 časova.

Nagrade na konkursu “Kulturna baština Herceg Novog, spoj prošlosti i sadašnjosti”, biće dodjeljene 22. oktorba u foajeu Dvorane Park u 18 časova. Lutkarska pozorišna predstava “Mali muk”, Mostarskog pozorišta biće prikazana 23. u 18 časova u Dvorani Park u 18 časova, a dan kasnije u istom terminu i program za djecu “Trema”, odnosno interaktivna promocija knjige za djecu autora Dejana Đonovića, uz učešće glumaca, plesača i mališana.

U četvrtak, 25. oktobra biće otkriveno spomen-obilježje Marku Vojnoviću u podne u ulici Marka Vojnovića, dok će u 19 časova u Galeriji “Josip Bepo Benković” biti otovrena izložba  Darka Đurišića.

Premijera predstave “Carevo novo odijelo”, Hercegnovskog pozorišta u najavi je u petak, 26. oktobra u Dvorani Park, a početak je zakazan za 20 časova.

Trka oslobođenja od Stare Banje do zgrade Opštine Herceg Novi počeće u subotu, 27. oktobra u 10 časova. Istog dana biće otvoren i ulični bazar u Igalu.

Tradicionalna svečana sjednica Opštine Herceg Novi biće upriličena 28. oktobra u 11:30 časova, u Dvorani Park. Istog dana biće položeni i vijenci na spomen obilježja palim borcima kod Sat kule, manastiru Savina i na spomenuku Bezmetković. Na programu su i Otvoreno prvenstvo Crne Gore u streličarstvu, čiji je početak zakazan za 9 časova u Sportskom centru Igalo, kao i Kup rombuna, koji organizuje Klub sportskih ribolovaca Igalo u 10 časova u Topaljskom zalivu.

Povodom Dana grada, biće dodijeljeno i najveće priznanje grada, Oktobarska nagrada i Povelja. Žiriju stiglo pet prijedloga za Oktobarsku nagradu i jedan za Povelju. Kandidati za osvajanje Oktobarske nagrade su Olivera Doklesitić, kapetan duge plovidbe Goran Dašić, Neđeljko Kočetanović, Srđan Marlović, te Zorica Drakulić Vidaković. Jedini prijedlog za Povelju grada je glumica Tanja Bošković.

Koncert revijskog orkestra Alegro Vivo, kojem diriguje Radovan Papović biće upriličen 29. oktobra u 20 časova u Dvorani Park.

Program će biti zatvoren 31. oktorba pozorišnom predstavom “O miševima i ljudima”, Barskog ljetopisa i Gradskog pozorišta Podgorica.

6 Komentari

 1. Kapetan duge plovidbe Goran Dasic je predlozen od strane predsjednika zirija Dr.Sekulica jer ga je Dasic ukrcao na kruzera šest mjeseci iako je za to vrijeme od šest mjeseci primao sve prinadležnosti od Opstine kao odbornik i kao član upravnih odbora raznih firmi.Prethodno je zaposlio cijelu familiju .Predsjednik zirija ne može biti osoba koja nije iz Herceg Novoga.Znam da mi ovo neće biti objavljeno ali ipak pišem .

  10
  11
 2. Kako su vjesto i perfidno eskivirali sve sto ima veze sa oslobodjenjem i partizanima. Falsifikatori istorije. Ovaj grad su oslobodile partizanske jedinice i to ne mozeze potrijeti i izbrisati iz istorijskog sjecanja, uprkos novoistoricarima samozvancima. Herceg Novi je jedini grad koji se odlukom vlasti stidi antifasizma i gura ga pod tepih.

  9
  15
 3. Zamolili bi gospodju Doklestic da izadje iz konkurencije za Oktobarsku nagradu dok je na javnoj funkciji. Nije da ne zasluzuje svojim radom ali trenutno je direktor javnog preduzeca ciji osnivac dodjeljuje nagradu.

  27
  2
  • Ако мислите да Оливера Доклестић заслужује награду, не ситничарите, тим прије што није сама себе предложила за награду.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code