U ČETVRTAK NASTAVAK VANREDNE SKUPŠTINE O SKRAĆENJU MANDATA ODBORNICIMA

U ČETVRTAK NASTAVAK VANREDNE SKUPŠTINE O SKRAĆENJU MANDATA ODBORNICIMA

140
0
Podijeli

Skupštinski kolegijum u Herceg Novom u drugom pokušaju većinom je odlučio da se ponovo, u idući četvrtak 24. jula, zakaže nastavak vanredne sjednice Skupštine o skraćenju mandata odbornicima.

Tako će biti nastvaljena rasprava o inicijativi DPS-a da se raspusti Skupština i organizuju prijevremeni izbori zbog bezvlašća i haosa u gradu.
Na sjednici kolegijuma jedino iz novoformiranog Kluba odbornika SNP Herceg Novi misle da se stanje, može popraviti, bez prijevremenih izbora i predlažu radnu sjednicu umejsto vanredne. Ni danas, kao ni prošli put kolegijumu nije prisustvovao odbornik Novske liste.
Nakon što nijesu prošli ni Obrad Gojković niti Danijela Đurović kao njihovi kandidati za predsjednika opštine, iz SNP-a su sa koalicionim partnerima i opozicijom usagalsili da za sedam dana bude nastavljena vanredna sjednica Skupštine o skraćenju mandata odbornicima. Jer, kako nam je kazao predsjednik Kluba i OO SNP-a, Obrad Gojković, Herceg Novi nema vlast kakvu zaslužuje u ovom momentu.
– Odgovornost je na svima nama da Herceg Novi mora da dobije onakvu vlast kakvu zaslužuje – smatra Gojković.
Za predsjednika Kluba odbornika PZP-a, Miloša Bigovića, izbori na jesen su neminovnost. Isključivu odgovornost za takvo stanje snose četiri bivša odbornika SNP-a koji, kako kaže, su nekim nečistim motivima izazvali ovakvo stanje.
U novom Klubu odbornika SNP Herceg Novi predlažu radnu sjednicu, jer je neophodnije od izbora predsjednika i skraćenja mandata rješavati nagomilane probleme u gradu.
– Za razliku od mnogih ja mislim da mi imamo predsjednika koji vrši dužnost predsjednika opštine i ne vidim ništa sporno u tome. Možda su mu vezane ruke sa drugih strana, ali odvezaće ih – poručuje odbornica Zorica Gavrilović iz Kluba SNP Herceg Novi.
U DPS-u su djelimično zadovoljni ishodom današnjeg kolegujuma, jer postignut je dogovor konačno da se raspravlja o njihovoj inicijativi o skraćenju mandata Skupštine. Ali, to je samo dio posla, kaže nam predsjednik Kluba odbornika DPS-a Andrija Radman. Jer, nije postignut dogovor o tome kako prevazići postojeće stanje u Herceg Novom
– Grad se nalazi u v.d. stanju od predsjednika do javnih službi. Imamo i v.d turističku sezonu, ništa se ne može dobro očekivati u funkcionisnaju lokalne samouprave. Nema raspoloženja da se pitanja i problemi rješavaju po zakonu, skreće se sa bitnih tema u političke i ne rješava se ništa da bi grad prošao sezonu – kaže Radman.
I u SDP-u su djelimično zadovoljni, jer je zakazan nastavk 4. vanredne sjednice Skupštine, ali predsjednik Kluba odbornika i OO SDP-a Dragan Šimrak kaže i da su insistirali da se predstavnici Klubova odbornika izjasne i kako će glasati o predlogu za skraćenje mandata.
– Tako bismo donekle obavjestili građane da će se agonija u našem gradu prekinuti i da će biti zakazani novi izbori. Jer, to što su se danas predstvnici skoro svih klubova izjasnili za nastavak vanredne Skupštine ne uliva nikavu sigurnost kako će glasati. Samo sam siguran za SDP – kaže Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code