U dijelu hotela Adria u Igalu biće pohranjena opštinska arhiva

U dijelu hotela Adria u Igalu biće pohranjena opštinska arhiva

27
Podijeli

Komunalno stambeno preduzeće Herceg Novi krajem prošle godine okončalo je adaptaciju dijela poslovnih prostora u hotelu Adria kod Sportskog centra u Igalu, kako bi lokalna samouprava tu preselila opštinski arhiv, odnosno jedan njegov dio, saopštavaju iz Komunalno stambenog.

Na taj način oslobodiće se dva garažna mjesta u Vatrogasnom domu u Meljinama, gdje je dio arhiva bio do sada, a taj prostor biće ustupljen Komunalno stambenom preduzeću za njihove potrebe.

Picerija i restoran

Prostor u hotelu Adria ocijenjen je kao idealno mjesto, gdje bi se mogla deponovati arhiva narednih dvadeset godina, kazali su nam u lokalnoj upravi. Riječ je o prostoru površine oko 300 m2, u kojem je proteklih dana urađena nova podloga i još neke intervencije.

V.d. direktorica Komunalno stambenog, Jasmina Konjević, potvrdila je da će dva garažna prostora Vatrogasnog doma koristiti Komunalno stambeno, a ne zna tačno za šta je Opština namijenila prostor u hotelu:

„Još nije definitvno za arhiv, jer to je prostor koji treba srediti, a za šta će ga Opština koristiti, ne znam, a može biti korišćen kao magacinski. Opština plaća na nekoliko lokacija prostore za biblioteku. Garaže u Vatrogasnom domu koristićemo najvjerovatnije kao magacinsaki prostor, a parking ispred za dio naših vozila“, pojasnila je ona.

Osim podloge, postavljena je i nova hidroizolacija. Radove je finansirala lokalna uprava.

27 Komentari

 1. Ovi definitivno nisu normalni- kako koja nova vlast dođe sve je gore i gore-kome je ovo palo na pamet . Turistički grad ????? Nadam se samo da nisu ovo napravili za stalno !!!

  9
  1
 2. Ovo se odavno prica i zna! Da je opstina preuzela taj hotel da pravi opstinske kancelarije jer u zgradu vise nemaju dje po kancelarijama da stanu svi politicki namjestenici… poceli su od arhiva. Zivi bili pa vidjeli.

  23
  3
 3. Ovo je rješenje za Oktobarsku nagradu.
  A kako je puno arhivske građe mogli bi sve Bokine hotele
  pretvoriti u ekspoziture glavnog arhiva.
  A vlasnik Boke da bude arhivar svih arhivara.
  A tu titulu svakako ima.Arhivirao nas je davno.
  Ovo Opštinsko arhiviranje je samo “ovjeravanje”.
  Ako neko još mrda.I da nosimo titulu.
  HERCEG NOVI PRVI ARHIVIRANI GRAD.

  15
 4. nije bukvalno u hotelu smijesten arhiv
  već u podrumske prostorije ispod restorana i kuhinje
  a koje se nalaze pored samog hotela i nisu bile u funkciju

  10
  6
 5. Koliko ce se zaposliti radnika da bi obezbijedjivao arhiv? Da SLUCAJNO nebi se desila kradja il pozar nedaj Boze… Oce li bit recepcija za arhiv… Smatram da bar 25 osoba raznih profila treba zaposlit.

  13
  • Jbg.
   Izbori su često.
   Ono što se obeća za grad nikog ne obavezuje.
   Ali po kućama za zaposlenje…..
   Grad ti neće zakucat na vrata.

 6. Taman pomislimo da je kraj biserima kad vi smisliste jos veci. Da je srece hotel bi radio, ako ne kao sportski, ono bar kao hostel, ili kao studenski dom za ovu omladinu sto studira u Igalu.
  Sram vas bilo, nesposobni.

  16
 7. Pošto je prethodna vlast (snp)gradila ovaj sportski kompleks,ovi će njega da osposobe za arhivu.Kad budu oni gradili u njih će smjestiti miševe.

  17
  1
 8. PUTARIMA DAJETE BUDJAVE GARAZE A ARHIVU SELITE U HOTEL,VJEROVATNO TREBA I DA ZAPOSLITE I RECEPCIONERA I SOBARICE ZA POTREBE ARHIVE.SRAM VAS BILO!!
  PUTARI RADE U PATIKAMA I TRENERKAMA,JADNICI NIJESU DOBILI NIKAKU RADNU ROBU KO ZNA OTKADA,CIPELE RADNE MOGU SAMO DA SANJAJU,KAKO RADNICI CISTOCE MAKAR IMAJU ONE JARKO ZUTE JAKNE(I TO VOZACI KOJI NEIZLAZE IZ KAMIONA OSIM U KAFANU NA KAMENO) ALI SU MAKAR UOCLJIVI DOK OVIMA NEOBEZBJEDJUJETE NISTA,DALI STE IM LJETOS DVIJE CRNE MAJICE KRATKIH RUKAVA I TO JE TO.NEDAJ BOZE DA NEKOG RADNIKA UDARI AUTO DOK RADE PO PUTU BUDITE SIGURNI DA BI MNOGI IZ UPRAVE(UGLAVNOM PREKOBROJNE) ODGOVARALI ZA SVE TO.

  27
  3
 9. Imam predlog za tablu dobrodošlice ugrad, umjesto one čuvene “Dobrodošli namore”:

  Herceg Novi, grad arhiviranog turizma”

  Majkemi počeću da pišem blog sa vašim biserima, biće best seller 100%

  23
  3
 10. Ovo je hit. Umjesto da u hotelu fali mjesta da se treba prosirivati za dodatne some, kuhinju ili veseraj oni prave magacin. E blago nama sa nama???

  21
  1
 11. Koje su ovo ludosti, presipanje iz supljeg u prazno.
  Da je srece osmislili bi kako da hotel sto prije osposobe i napune sportskim ekipama da cijeli grad ima koristi. Da kao nekad Igalom zimi trckaraju sportisti svih uzrasta, sportova i liga.

  37
  4
  • Predsjednik skupštine opštine (čijoj koaliciji sude za pokušaj državnog udara) je doktor turističkih nauka,zato je booking hotela papirom iz arhiva odlična popunjenost kapaciteta.Parking na mjestu pepela nekadašnjeg hotela je za ovaj potez poslovni uspjeh.

   11
   1

Ostavite komentar

*

code