U Diplomatskoj regati osam jedrlica i šest katamarana

U Diplomatskoj regati osam jedrlica i šest katamarana

0
Podijeli

images_slike_sport_dogadjaji_diplomatska_regata_2Diplomatksa regata, četvrta u organizaciji kluba diplomatske regate Crne Gore (Diplomatic Regatta Club of Montenegro), a uz podršku Jahting kluba Porto Montenegro, biće održana u subotu, 22. oktobra.

Ukrcavanje učesnika regate počeće oko 11 časova na glavnom mulu u marini Porto Montenegro, nakon čega jedrilice kreću ka akvatorijumu tivatskog zaliva. Regata se jedri kroz kanal Verige, oko ostrva Sv. Đorđe i Gospa od Škrpjele i nazad. Takmiči se osam jedrilica i šest katamarana, svako u svojoj klasi, u ukupno tri klase.

Picerija i restoran

Na programu je četverosatno jedrenje, nakon čega učesnike očekuje Kapetanova večera u organizaciji Kluba Diplomatske Regate Crne Gore (u hotelu Regent) i proglašavanje pobjednika, kao i uručenje donacije Jedriličarskom klubu Delfin.

Među učesnicima su ambasadori Austrije, Njemačke, Švajcarske, Velike Britanije, Bugarske, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kosova, Poljske, Turske, Švedske, Slovačke, kao i druge diplomate SAD-a, Srbije, Azerbejdžana (oko 20 članova diplomatskog kora), te predstavnici privrednog i političkog domena kao i najviši predstavnici Vojske Crne Gore, zatim Privredne Komore Crne Gore i Svjetske Zdravstvene Organizacije, OSCE, EBRD i dr. Kao i prethodne godine, na regati će učestovati i dvije jedrilice Elan 43 Vojske Crne Gore sa svojom posadom.

Sportski partner regate je Yacht Club Porto Montenegro, koji je zadužen za realizaciju regate.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code