Početna Društvo U Domu zdravlja Herceg Novi antigen testovi za brže rezultate testiranja

U Domu zdravlja Herceg Novi antigen testovi za brže rezultate testiranja

0

Primjena brzih antigenskih testova u Covid ambulanti u Herceg Novom počela je juče u skladu sa Strategijom za testiranje na novi Corona virus koju je usvojilo Ministarstvo zdravlja, saopšteno je iz Doma zdravlja Herceg Novi.

Primjena brzih antigen testova počela je radi bržeg dobijanja rezultata testiranja s obzirom na epidemiološku situaciju u svijetu, regionu i našoj zemlji, u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije o primjeni bzih antigen testova.

Testiranje brzim antigen testovima je predviđeno za pacijente sa kliničkim i epidemiološkim podacima:

– akutna respiratorna infekcija (povišena tjelesna temperatura i najmanje jedan znak/simptom respiratorne bolesti: kašalj, nedostatak daha…)

– pacijente sa respiratornim tegobama i podatkom da su bili u kontaktu sa oboljelom ili osobom sumnjivom na COVID-19 tokom 14 dana prije početka bolesti.

Pacijenti koji imaju navedene simptome i/ili epidemiološke podatke dolazak u covid ambulantu najavljuju telefonski izabranom doktoru.

„Podsjećamo sugrađane da većinu svojih redovnih zdravstvenih aktivnosti mogu obaviti putem portala eZdravlje i telefonskim pozivom izabranog doktora. Apelujemo na poštovanje mjera za sprječavanje i suzbijanje korona virusa“, kaže se na kraju saopštenja Doma zdravlja Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code