Početna Oko nas Dubrovnik U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 125 novopozitivnih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 125 novopozitivnih

3

U posljednja 24 sata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 449 uzoraka (55 je utvrđeno brzim antigenskim testom), navodi Dubrovniknet.

Radi se o 35 osoba iz Dubrovnika, 24 iz Metkovića, 19 iz Orebića, po osam iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke, šest iz Konavala, pet iz Korčule, četiri iz Ploča, po dvije s Mljeta, iz Opuzena, Pojezerja, Stona i Zažablja, po jednoj iz Kule Norinske i Vele Luke te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području ove županije, prenosi portal Dubrovniknet.

Preminula je jedna ženska osoba iz Orebića (rođ. 1933.).

Izliječeno je 59 osoba. U posljednja 24 sata U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 819 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 490 (Dubrovnik 292, Konavle 69, Župa dubrovačka 102, Dubrovačko primorje 20 te Ston sedam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizovane su 73 osobe pozitivne na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu njegu, od čega su četiri na invazivnoj, jedna na neinvazivnoj ventilaciji, a jedna na kiseoniku.

U samoizolaciji su 1443 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (četiri na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 535 kršenja mjere samoizolacije.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code