U Ekološkom društvu Boke nezadovoljni raspodjelom sredstava za NVO

U Ekološkom društvu Boke nezadovoljni raspodjelom sredstava za NVO

1202
8
Podijeli

Komisija  za  raspodjelu  sredstava  iz  budžeta  Opštine,  koja  su  namjenjena  za  NVO  sektor “uspješno” je 17. maja obavila posao, držeći se klišea “po babu i stričevima”, a nikako realnih vrijednosti  i  mogućnosti, zamjeraju iz Ekološkog društva Boke kotorske i SPKD Prosvjeta.

Eko Boka je tražila nepunih 1500 eura, a dobila  cijelih  170  €, uz  ocjenu  vrijednosti  projekta  2. Zar dvojka  za  tim  stručnih  ljudi,  koji  na procjenama uticaja rade, kao profesionalci – pita, pored ostalog, u ime društva, Olivera Doklestić.

Picerija i restoran

– Prema  takvom  društvu, najstarijem  ekološkom  u  Boki  i  jednoj  od  nasjatarijih  NVO-a  uopšte  u  Crnoj  Gori,  opština  je “široke  ruke” i  za projekat  na  konkursu  dodjeljuje cijelih  170  €, malo  više  od  dnevnice jednog poslanika!  A  projekat  je  osmišljen  kao  izrada  10-ak  procjena  uticaja  na  životnu  sredinu  u akutnim i problematičnim zonama opštine, gdje mahom domicilno stanovništvo a koje ne može da plaća zvanično  izrade  takvih  elaborata,  koji  treba da rješe akutne probleme  zbog  posljedica kretanja  površinskih  i  podzemnih  tokova  voda, slabe osvijetljenosti, ukidanja  vizura,  buke, remećenja  mira,  loše  urbanizacije  i lošeg  provođenja  planske  dokumentacije – navodi Doklestić.

Vrijednost  svih  elaborata procjenili su na 1500 € zajedno sa radnim akcijama. Planirali su timski rad, na  svakom  tri  do  četiri  profesionalca.  iz  raznih  oblasti  životne  sredine:

– Mnoga oboljenja nastaju upravo zbog nepoznatog toka podzemnih voda i (poremećenog) energetskog polja koje utiče na bio polje svakog pojedinca. Nažalost, Komisija koju čine  predsjednik Vladimir Dželetović, članovi: Jovan Mijović, Vesna Samardžić,  Igor  Svilanović,  Danijela  Đokić,  Milena  Brajković,  Jelena  Vukićević , navodno  se rukovodila nekakvim kriterijumima, kako piše u obrazloženju Odluke, ali je, zapravo, pokazala ili

elementarno nerazumijevanje suštine projekta ili  nezainteresovanost – tvrdi Olivera Doklestić, dodajući i da pojedini članovi tzv. Komisije nisu propustili da sebi i svojim bliskim saradnicima dodjele enormne, ne baš i opravdane, sume novca.

Ona podsjeća da ovo društvo radi u korist građana, a ne političkih interesa, ma koje partije.

– Ovim ste ponizili EKOBOKU i sve one ljude koji se uzdaju u nas. Neka vam svima služi na čast – poručuje predsjednica Ekološkog društva Boka, Olivera Doklestić.

8 Komentari

 1. Demagoski patrljci bivse vlasti dijele kao da je njihovo iz kuce. No, nije prvi put da se ospe paljba na Oliveru. Samosvjesni, pravi i cestiti igraci su uvijek na meti. Ovaj grad takvim ljudima ne prasta

  1
  5
 2. Gospodine PAMET kao prvo zašto skrivaš ime? Ako imaš petlju oglasi se javno , imenom i prezimenom i matičnim brojem, da znamo ko si i šta si i koliko si i sam zakučio ovim Konkursom. Je si li dobio 1000, 5000 i 12000 ? Ili si jedan od onih koji je zadužen da daje besmislene komentare ? A šta ulazi u troškovnih ovih ostalih od 1000 do 12 000 €? Ne budali nego se pokri po ušima s glupim komentarima.

  1
  5
 3. Najjaci su ipak ovi SNP kadrovi. Svilanovic, Samardzicka… Kazu da ce direktor Vodovoda biti Jancic. A g-dja Doklestic, tj. Novska lista, ce u koaliciju sa njima. Pa sta se onda bunite.

  9
  6
 4. Slažem se da je iznos od 174 evra ponižavajući za ovu organizaciju. Nadam se da će se neko radi tog (namjernog) poniženja i izviniti. U najavi je još primjedbi NVO-a i zahtjevi za uvid u dokumentaciju kojom su organizacije konkurisale – prije svega u izvještaj o aktivnostima sprovedenim na osnovu sredstava dobijenih od Opštine u prethodnoj godini. Evaluacija izvještaja i ostvarenja planova je pri tom posao Sekretarijata za društvene djelatnosti, a ne ove komisije.

  9
  9
 5. Olivera,
  dobila si za troskove materijala koji ti je potreban za rad. Sve ostalo su troskovi predvudjeni projektom su troskovi tvojih dnevnica za realizaciju – dobrocinitelju i lokalpatrioto!
  A ti se jos zalis..

  22
  7

Ostavite komentar

*

code