Početna Kultura U Galeriji Josip Bepo Benković postavljena 22. Hercegnovska likovna scena

U Galeriji Josip Bepo Benković postavljena 22. Hercegnovska likovna scena

10

U Gradskoj galeriji Josip Bepo Benković u toku je 22. Hercegnovska likovna scena koju čine 43 izložena rada akademskih slikara I autodidakta. Izložbu je selektovala kustoskinja, Jasmina Žitnik, obavještavaju iz JU Gradski muzej I Galerija Josip Bepo Benković.

 

Iako su mnoge aktivnosti izostale ili bitno redukovane, odziv umjetnika za 22.Hercegnovsku likovnu scenu, koja potvrđuje da umjetnost uvijek pronađe put i ovoga puta je veliki:

 -„Avatar“,  „Iz ciklusa vajanje svjetlosti“, „Nemirno more“, „Simfonija“, “Školjka sa dva bisera“, naslovi su nekih od 43 izložena rada akademskih slikara i autodidakta. Od klasične štafelajne, radova olovkom, grafika, kombinovane akrilik do skulptura i instalacija,  tehnike su koje su zastupljene na ovogodišnjoj likovnoj sceni u Gradskoj galeriji Josip Bepo Benković. Pored različitih likovnih izraza (motivski pejzaži, figuracija), šarenolikost se ogleda i u generacijskoj pripadnosti i bogatom stvaralačkom pregnuću autora, od kojih su neki praktično na početku, do već ostvarenih i poznatih imena u likovnoj umjetnosti Herceg Novog, Crne Gore i sire- ističu u ovoj javnoj ustanovi.

Prateći trendove nastoje, kako kažu, da umjetnost osim na pomenuti, tradicionalan način, bude dostupna i klikom na link na njihovom portalu www.mighn.me, kao i na Instagram i Facebook profilu.

Zainteresovani izložbu, mogu pogledati svakog radnog dana od 8:00 do 13:00 časova i tokom januara, uz poštovanje preporučenih epidemioloških mjera.

10 Komentari

 1. Jedna stvar je sigurna ,Hercegnovski likovni salon je nešto dobro.Kvalitet ne treba da nas brine niti da to bude nešto što se problematizuje.Likovna kultura je nešto što nam nedostaje kao i estetske potrebe koje stalno treba unapredjivati.Prirodne ljepote Herceg Novog daleko nadilaze sve što je čovjek ovdje stvorio ,to je ono šro nas treba brinuti i tu se u zadnjih 50 godina nažalost ne vidi napredak.Dogadjaji kao Novski salon su nešto što stimuliše neke na rad ,druge na analiziranje i to je dobro .Nadam se da će ta njega likovnosti i estetike da se razvije pa onda da tako posmatramo i grad i sve oko nas.Za to je nažalost potrebno vrijeme.Zato neka naš salon postoji pa će se kvalitet razvijati a i naše potrebe (likovne ,ljudske,estetske) razvijati.

  7
  2
 2. Славни српски сликар Јосип Бепо Бенковић је заслужио да му се име пише онако како и приличи: ћирилцом!

  1
  15
 3. E ovo je stvarno ne vjerovatno, kakav smo ovo narod postali, za svaku stvar koja se desava u ovome gradu ,pa i ako nema veze sa temom ,ima se 1000 i jedna primjedba ,i nista ne valja ,ljudi osvjestite se ,ima mnogo lijepih stvari ,maknite se iz tog sivila ,vama ko da je juzina non stop, sve li vam smeta .

  9
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code