Početna Kultura U Galeriji “Sue Ryder” izlaže Đorđe Arnaut

U Galeriji “Sue Ryder” izlaže Đorđe Arnaut

0

Digitalni kolaži, naslovljeni „Konačno rešenje“ beogradskog umjetnika Đorđa Arnauta moći će sjutra veče da pogleda hercegnovska publika u Galeriji “Sue Ryder”, u Starom gradu.

Izložbu će u neobičnom terminu, u podne, otvoriti istoričarka umjetnosti Kristina Milatović.

Picerija i restoran

– Izložbom „Konačno rešenje“ Arnaut finalizuje istraživanja u sferi digitalne grafike, a radove koncipira kao britku kritiku društvene realnosti poslednjih godina i decenija, sa posebnim osvrtom na efekte koju je ona imala na umjetnost i savremenu kulturu u najširem smislu – riječi su iz kataloga istoričarke umjetnosti, Sanje Todosijević.

Arnaut je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, odsjek Skulptura u prostoru i arhitekturi. Učestvuje na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi od Novog Sada, Beograda, Trebinja do Ferare i Palerma. Njegova djela se nalaze postavljena u prostoru u Kikindi, Apatinu, Zrenjaninu, u Plavu, na Palama, Jahorini, u Beogradu.

Među brojnim nagradama i priznanjima su u Balaton salonu u Mađarskoj, na Prolećnom salonu u Zemunu, Zlatno dleto ULUS, godišnju nagaradu ovog udruženja i plaketu za 1995, 2000. i 2003. Arnaut je i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code