Početna Društvo U Gradskoj luci Herceg Novi velika zauljena mrlja

U Gradskoj luci Herceg Novi velika zauljena mrlja

8

Za razliku od Tivta i Stoliva, gdje je kao i svake godine polen sa borova zažuti more i nema zagađenja, u Gradskoj luci u Herceg Novom je iza 13 časova uočena velika zauljena fleka.

Sve ukazuje da je riječ o zagađenju. U Lučkoj kapetaniji su na naš poziv odmah kontaktirali Agenciju za gazdaovanje Lukom.

Direktor Agencije, Božo Ukropina je prvi put čuo za zagađenje od Radija Jadran, odnosno lučkog kapetana Željka Lompara, jer dok je bio do maloprije u Luci nije bilo ničeg sumnjivog. Osim toga niko danas kaže nije isplovljavao iz Luke.

Po njemu i po lučkom kapetanu Lomparu riječ je o izlivanju benzina. Mrlja se polako širi i nestaje.

– U moru pod pumpom nije bilo ničeg, niti je iko sipao gorivo. Jedino moguće da je neko iz bidona iz barke presipao benzin koji je iscurio u more. Ali niko nije pokretao motore niti je isplovljavao – tvrdi Ukropina.

Ovo se dešavalo mnogo puta ranije. Tu su dva navoza, kod JK Jugole Grakalić i kod ribarskog dijela. Desi se u toku godine nekoliko puta kada se izvuku velika plovila da se spere podvodni dio i pojavi fleka. Ali ovoga puta to nije slučaj. Riječ je o zagađenju koje je nastalo iz neke manje barke. Krivac će i ovoga puta proći nekažnjeno, jer je sve teško dokazati.

Ophodimo se često prema moru kao da nije naše.

8 Komentari

 1. Ajde ne lupetajte vise za svaku sitnicu nego gledajte malo ozbiljnije stvari. Bolje da se sankcionisu oni koji bacaju u more ves masine, gume, limenke i kese pune smeca. Evo 50 godina zivim u HN i uvijek sam na Skver gledao zauljenih mrlja koliko oces kad neko iz barke ispusti. To je zanemarljivo i ne steti prirodi i nemojte nauku praviti od toga. U nedostatku vijesti nalazite gluposti

  29
  14
   • @Dado Ako kazem zivim u Hn 50 godina to ne mora da znaci da sam dosao. Rodjen sam tu kao i moji roditelji i oni prije njih. Mada to uopste nije bitno, niti ista znaci jer je neke stvari tesko objasniti primitivcima poput tebe.

  • Kada mi u novi budemo imali Marinu u privatnom vlasništvu, tada će biti i kamera. Samo kada bi znali koliko novca se slije od vezova na Škveru i na žalost 90% završi po privatnim špagovima.

   7
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code