Početna Društvo U Herceg Novom 10 novih slučajeva

U Herceg Novom 10 novih slučajeva

8

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (četvrtak 08. april 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1481 uzoraka na novi koronavirus.

Ukupno je dijagnostikovano 237 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 iz sljedećih opština:
Podgorica 76
Nikšić 28
Berane 18
Pljevlja 14
Bijelo Polje 12
Herceg Novi 10
Danilovgrad 9
Rožaje 9
Andrijevica 9
Budva 7
Ulcinj 6
Mojkovac 6
Tuzi 6
Kotor 5
Bar 5
Kolašin 5
Cetinje 4
Tivat 4
Plav 2
Plužine 1
Šavnik 1
Ukupno 237

Od jučerašnjeg presjeka Institutu prijavljeno je devet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz sledećih opština: Nikšić (2), Berane (2), Podgorica (1), Bijelo Polje (1), Bar(1), Kotor(1) i Danilovgrad (1) od kojih je najmlađi imao 60, a najstariji 83 godine starosti.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1354.

Do 15:00 časova prijavljen je oporavak kod 380 pacijenta.
Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 4681.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 93803.

8 Komentari

 1. Sa obizrom da objave svaki 100ti komentar zato i ne dobijes odgovor na svoje pitanje.

  Na sajtu vlade Crne Gore imas kompletan spisak svih odluka. Medjugradski saobracaj osim Petkom od 21 do Ponedeljka u 05 casova je zabranjen osim sa potvrdom dok je svim ostalim danima osim za
  Zabranjuje se ulazak i izlazak građanima sa teritorija Glavnog grada Podgorica i opština Nikšić, Pljevlja, Mojkovac, Berane, Šavnik, Danilovgrad, Kolašin i Andrijevica

 2. Opet su zaboravili izgleda jer na web siteu Vlade novim mjerama ukida zabranu medjugradskog kretanja i za Hn, Ko, Tv, Bd … samo sto niko ne objavljuje iako se radi o važnoj temi

 3. Pa strucnjaci nece da odgovore.Evo ja cu.Preko granica,bez ikakvih testova ulazi region.Cinjenica je da je na zalost,porastao broj oboljelih …H.Novi je prvi na udaru,pa smo najvjerojatnije epidemioloska opasnost za ostatak zemlje!Pa kazu,ne otkljucavajte ih!

  6
  1
 4. Otvoren je pogledaj na sajtu vlade gdje mozes skinuti kompletne mjere i preporuke da ne zavisis od medija i …. koje ne znaju procitat sta pise. Ako te koji policajac zaustavi pozovi se na pisanu odluku vlade Crne Gore i moze da ti pljune pod prozor a ako te vrati ili sta drugo podnesi tuzbu pa nek ostane doticni bez posla.

  Saobracaj:
  – Zabranjen putnički međugradski saobraćaj od petka 21:00 do ponedeljka u 05:00 časova

  – Zabranjuje se ulazak i izlazak građanima sa teritorija Glavnog grada Podgorica i opština Nikšić, Pljevlja, Mojkovac, Berane, Šavnik, Danilovgrad, Kolašin i Andrijevica

  https://www.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=420994&rType=2

  1
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code