Početna Društvo U Herceg Novom 13 novooboljelih od korona virusa

U Herceg Novom 13 novooboljelih od korona virusa

8

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1096 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 258 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Novootkriveni su iz sledećih opština:
Podgorica 109
Nikšić 53
Bar 27
Pljevlja 16
Herceg Novi 13
Tivat 10
Berane 9
Danilovgrad 6
Tuzi 5
Bijelo Polje 3
Andrijevica 2
Budva 1
Cetinje 1
Kotor 1
Ulcinj 1
Plužine 1

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (2), Bara (2), Berana, Plužina i Kotora od kojih je najstariji imao 90 a najmlađi 54 godine (rođen 1966).

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 628 a od početka godine 637.

Do 17:30 časova prijavljen je oporavak kod 580 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 8830.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 44542.

8 Komentari

  1. Ljudi shvatite da će korona uvjek biti tu. Bez obzira na vakcinu koja je zasad u najavi uvjek će biti onaj neko koji će doći iz inostranstva i donijeti zarazu. Mi normalni ćemo uvjek morati poštovati mjere. To bar meni nije teško. Ja od malih nogu izbjegavam gužve:) Eto. Poštujte mjere. I nema čega da se bojite. Prijatan dan vam želim svima:)

    5
    3
  2. Za pet-šest dana će se ta brojka zasigurno povećati, samo da prođe inkubacija od ovih hordi tranzitnih turista koji rade, privremeno stanuju i tamo poštuju zakone, a ovdje kada prolaze, ponašaju se bahato, kao da su već stigli u svoju domovinu, istočno od Crne Gore!!!

    8
    8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code