Početna Društvo U Herceg Novom 15 novooboljelih

U Herceg Novom 15 novooboljelih

4

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (nedelja, 14. mart 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1645 uzoraka na novi koronavirus.
Ukupno je dijagnostikovano 470 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2 iz sljedećih opština:

Podgorica 154
Nikšić 114
Bar 37
Pljevlja 31
Ulcinj 27
Bijelo Polje 20
Herceg Novi 15
Berane 15
Budva 14
Cetinje 8
Mojkovac 7
Kotor 6
Tuzi 6
Tivat 5
Kolašin 4
Andrijevica 2
Plužine 2
Rožaje 1
Plav 1
Šavnik 1
Ukupno 470

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Berana (2), Bijelog Polja (2), Cetinja (1), Nikšića (1) i Bara (1) od kojih je najmlađi imao 66, a najstariji 95 godina starosti.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1136.

Do 15 časova prijavljen je oporavak kod 679 pacijenata.
Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 8737.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 84163.

4 Komentari

  • Od nečega mora da se živi. Inače kako će djecu da hrane? Ne slažem se zatvaranjem kafana, teretana… Danas je lako zabraniti nekome da radi. Kako će djecu da hrane? A kirija i drugi računi? O posljedicama niko ne misli. Lako je ovima što uvode zabrane. Imaju i posao i redovne plate!!!

   7
   1
 1. Ocekujemo katastrofu u naredne dvije sedmice zbog izbora u Niksicu a da je srece da se ovi u Novom pomjere poslije sezone bez obzira koliko su ovi na opstinskoj vlasti losi jer ce nam mnogo gore biti kad plane novi talas pozitivnih pred kobajagi (nada zadnja umire) neku sezonu.

  8
  4
 2. Poštovanje mjera je jako bitno. Jer nemamo toliko ni doktora koliko imamo zaraženih. A i svjedoci smo da i doktori koji imaju kontakte sa zaraženima lako obole od korone. Zato su tu mjere koje se moraju poštovati. Jedine mjere koje se moraju poštovati su obavezno nošenje maske na otvorenom i distanca. Nisam za policijski čas. Ali navedene mjere poštujem jer ne želim da dobijem koronu i zarazim staru majku u kući. Ljudi čuvajte sebe i ljude koje volite i kojima ste okruženi. 394 zaraženih je trenutno u HN. Ajde da ta brojka bude i manja. Pokažimo da možemo da budemo disciplinovani i odgovorni za sebe i druge.

  15
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code