Početna Turizam U Herceg Novom 24 odsto više turista, ali i cijene u trgovinama

U Herceg Novom 24 odsto više turista, ali i cijene u trgovinama

17

Na hercegnovskoj rivijeri odmara 12.190 gostiju, što je 24 odsto bolja posjeta od lanjske. Prvi put ove godine u domaćooj radinosti je više gostiju nego u hotelima, gdje boravi 6.639, ili čak 32 odsto više nego lani u ovo doba.

Prema evidenciji TO Herceg Novi, u hotelima je 5.550 posjetilaca ili 15 odsto više. U autokampovima su prijavljena samo 4 gosta.

Picerija i restoran

Stanodavci za sada mogu prijaviti goste u šesnaest Turističko informativnih centara i dva info punkta.

Posjeta je bolja, očekivanja optimistična, ali još za goste nijesu spemni otvoreni šankovi, neke plaže i drugi privremeni objekti. Sve je omelo loše vrijeme u maju, ali i novi propisi i procedure, nesnalaženje potencijilalnih vlansika i korisnika, kao i opštisnke i državne administracije.

Posljednji vreli dani na primorje su doveli veliki talas gostiju i sezona kupanja je uveliko počela. Počela je i naplata plažnog mobilijara, od 8 do 20 eura za suncoban i dvije ležaljke. Vlasnici negdje još usluže i tanjir voća, kao na plaži “Bocasa” u Kamenarima.

Podsjećamo i da je ugovorom između zakupaca i JP za upravljanje morskim dobrom definisano da poslije 17 časova nema naplate mobilijara na plažama koje nijesu hotelske.

Cijene smještaja u Herceg Novom su kao lani, krevet u dvokrevetnoj sobi u domaćoj radinosti od 8-10 eura, sa kupatilom do 15, u apartmanima od 30 do 100 eura, u zavisnosti od broja kreveta, zone i kategorije.

Međutim, ponavlja se praksa da u trgovinama sredinom juna “polete” cijene brojnih artikala i do 30 odsto. Trgovci imaju svoje manje- više opravdane razloge, ali zbog toga najviše strada špag domaćih. Jer, furešti se nekako komodaju za par dana odmora, a ovdašnji su svakodnedvno prinuđeni da kupuju skuplje.

17 Komentari

 1. Svake godine prikazuju povecanje broja gostiju po 20 %.Tako poslednjih 20 godina svake godine rast .Sad bi po tome racunanju trebalo da bude 50000 gostiju.

  11
  1
 2. Zasto prehrambene prodavnice ne izrazavaju cijenu po kilogramu na sve proizvode kao sto se radi u cijelom normalnom i nenormalnom svijetu. Kod nas je redovno da dva manja ili vise manjih pakovanja ispadnu jeftiniji nego vece pakovanje sto se kosi sa retardizmom. Ako u zakonu o zastiti potrosaca pise da se cijene moraju istaci po jedinici mjere zasto se to godinama tolerise svim prodavnicama kad je vrlo jednostavno za izvest. Da li radio jadran moze postaviti ovo pitanje Poreskoj Upravi u Herceg Novom i da objave odgovor ili se doticno boji Bokana i ekipe koje drze te iste lance prodavnica.
  Hvala

  24
  1
 3. Koji su to opravdani razlozi trgovaca za drastično povećanje cijena? To što imaju više posla, je l? U redu je da male radnje na morskoj pjeni imaju jače cijene ali ovi veliki lanci na periferiji grada koji ionako posluju po povlašćenim uslovima i ostvaruju ogromnu dobit i van sezone na to nemaju pravo. Cjenovna politika u tom segmentu treba da bude ista na teritoriji cijele države

  25
  3
  • Skroz si u pravu. Na osnovu cega podizu cijene a prodavnice se nalaze u drugim i trecim zonama-naseljima. Znaci nepostovanje prema mjestanima koji tu kupuju preko cijele godine! Nego smo mi ovvce sto ne bojkotujemo takve prodavnice

   22
   1
 4. I treba da se pojacaju aktivnosti inspekcije obzirom da ugostitelji i zakupci plaza rade sto ih je volja,od cijena pica do plaznog imobilijara gdje je zauzetost plaza 70-80%,

  28
  5
  • U subotu veče su zaprašivani komarci iz automobila. To su besmislene metode i bacanje novca poreskih obveznika. Larvicidima se zaprašuju vodene površine.

   3
   1
 5. Opet TO saopštava po svojoj evidenciji 24 procenta vise gosti nego prošle godine, ok ako je tako, no ili prije 4 godine nije bilo uopšte gosti ili su od prošle god. za četvrtinu povećani kapaciteti !?

  29
  1
 6. Ja sam prosle godine imao punu kucu u ovom periodu,a ove godine ni kukavice! Ne lazite vise! Plaze totalno prazne u odnosu na isti datum prosle godine!

  50
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code