Početna Naslovna U Herceg Novom 26% više gostiju

U Herceg Novom 26% više gostiju

7

Kraj ljeta i početak jeseni, uprkos promjenljivim vremenskim uslovima, u Herceg Novom provodi 12.610 registrovanih gostiju, što je 26% više u odnosu na isti period lani.

Tome doprinose i nekoliko manifestacija sredinom i krajem septembra. Pa je za uoči vikenda u Herceg Novi na sportsko rekreativno Big game fishing takmičenje došlo oko 100 učesnika i gostiju, a na V Međunarodni horski festival preko 200 učesnika.

Prednjače i dalje stranci, kojih je 11.932, dok je domaćih, prema evidenciji TO Herceg Novi, prijavljeno 678.

U hotelskom smještaju evidentirano je 5.916 gostiju, dok je u privatnom smještaju 6.683 gostiju. Smještaj u autokampovima koristi 11 gostiju. Većina hotela radiće i u oktobru očekujući solidnu posjetu.

Na graničnim preazima nešto veći promet

Na 3 kopnena granična prelaza sa Hrvatskom i BIH, Debeli brijeg, Kobila i Sitnica, promet varira u zavisnosti od dana, u prosjeku je na nivou prošlogodišnjeg ili za 2-3% više.

Najfrekventniji prelaz, Debeli brijeg u prosjeku pređe oko 11 hiljada lica sa 2,5 – 3 hiljade vozila. „Gužve“ na ulazu ili izlazu iz Crne Gore, takođe su ujednačene.

Na graničnom prelazu Sitnica sa BiH, tokom sedmice prosječno se registruje 3,5 – 4 hiljade lica.

Iako je pred početak glavne turističke sezone prelaz Vitaljina- Kobila onbnovljen, usluga modernizovana i unaprijeđena sa hrvatske strane, on se najmanje koristi, sudeći po statistici. Tokom protekle sedmice, dnevno je u prosjeku na crnogorskoj strani, Kobili, registrovano oko 1,5 – 2 hiljade lica i između 700-800 vozila.

Inače, u danima vikenda dosta je i žitelja Boke koji odlaze na jednodnevni izlet do Dubrovnika, Kupara, Trebinja.

Za očekivati je dobru turističku posjetu u Herceg Novom i narednog vikenda, za kada je zakazana nagradna regata hercegnovskim akvatorijumom koja startuje iz marine Lazure, dok će u zabavnom dijelu programa biti upriličen III Festival klapa.

7 Komentari

  1. Da se Bosanci i preostali Srbijanci hoće spametiti pa da ne dolaze i ne spašavaju MILA i DPS svake godine odjedajuči kod DPS-ovaca uglavnom.

  2. U Herceg Novom 26% više gostiju … a morska voda je bila K1 kvaliteta.
    Naveče prije spavanja pročitam ovakve naslove pa onda blaženo zaspim!

    16
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code