Početna Društvo U Herceg Novom i naredne sedmice nastava online i zatvoreni vrtići

U Herceg Novom i naredne sedmice nastava online i zatvoreni vrtići

5

Obrazovno-vaspitne ustanove u 11 opština, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i novim mjerama Ministarstva zdravlja, počeće sa redovnim radom u ponedjeljak.

Iz Ministarstva prosvjete kazali da su će u ponedjeljak sa redovnim radom početi sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove u Gusinju, Plavu, Petnjici, Rožajama, Žabljaku, Andrijevici, Danilovgradu, Budvi, Tivtu, Kolašinu i Tuzima.

U Herceg Novom iako opada broj aktivnih slučajeva, kao i u ostalim opštinama u Crnoj Gori javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave.

Iz tog resora su podsjetili da u opštinama u kojima su se stekli uslovi za otvaranje obrazovno-vaspitnih ustanova, škole mogu da izaberu jedan od dva ponuđena modela nastave, u skladu sa prostornim kapacitetima škole.

Onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

5 Komentari

 1. Skole onlinetreba da ostanu jer su djeca glavni prenosioci zaraze. Dijete koje dobro uci, uci i ovako, a koje nece da uci, nece ni u skoli. Roditelji, ostavite djecu da uce, prestanite da slusate casove, radite domace i odgovarate umjesto njih i bice vam prihvatljiva online nastava.

  13
  6
 2. Ja juce prođoh kroz Novi, od dvadesetak ljudi koje sretoh, niko masku nije imao. I naravno, kako u skolama ubijediti djecu takvih građana da nose masku?
  Škole zbog loseg kućnog odgoja djece predstavljaju glavni izvor zaraze i treba do daljnjeg, dok se stariji ne revakcinišu, da ostanu online u Herceg Novom.

  25
  21

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code