Početna Društvo U Herceg Novom još 27 novopozitivnih na COVID19

U Herceg Novom još 27 novopozitivnih na COVID19

10

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i dostavile rezultate za 2174 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 711 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Novootkriveni su iz sledećih opština:
Podgorica 418
Bijelo Polje 42
Nikšić 41
Berane 34
Herceg Novi 27
Mojkovac 20
Budva 18
Tivat 18
Ulcinj 16
Kolašin 16
Cetinje 15
Rožaje 11
Kotor 9
Bar 8
Tuzi 6
Pljevlja 5
Andrijevica 3
Petnjica 3
Danilovgrad 1

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 7 smrtnih ishoda povezanih sa COVID19 i to kod pacijenata iz Cetinja (2), Bijelog Polja, Andrijevice, Podgorice, Kolašina i Žabljaka od kojih je najstariji imao 86 (1934 godište) a najmlađi 46 godina (1974).

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 347 a od početka godine 356.
U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 164 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih u protekla 24 časa, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori iznosi 7967.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 24865.

10 Komentari

 1. E vise i sa ljubljenjem mrtvaca. To nije nikakav paganski niti sektaski cin, najnormalniji obred sahrane..poslednji put ljubis nekoga. I mrtav Amfilohije 48h do ljubljenja nije pogodan materijal za zivot virusa. Pa cak i ostaci necije pluvacke i curenje iz nosa pri saginjanju, manje su opasni od MASE i duvanja jedni drugima u lice. Ljudi izbegavaju da se ljubakaju u vreme pandemija najobicnijeg gripa. Nije kriv mrtav Amfilohije, vec je svako trebao da irazmisli o posledicama pre odlaska na tu sahranu, Ali ne radi se ni o tome, pa najmanje 50% populacije generalno veruje u teorije zavere i ne daje ni pet para da doprinese nekakvom boljitku. Inteligentan narod veruje kako jedan obican lisaj …ne moze biti jadniji i prostiji zivi na kamenu hiljadama godina doslovno ni od cega, samim tim veruje u i mogucnosti virusnih mutacija. Oni sa malo manje mozga veruju u teorije zavere pri tom garantujem da ne znaju da nabroje osnovna tri Njutnova zakona i objasne zasto hodaju a ne lebde.

  2
  1
 2. Ne znam samo šta je pojedinima smiješno?Da li bi voljeli da obole, ne daj Bože, pa da se onda kesere?Evo sada, kada vidimo da naši poznanici i bliske osobe obolijevaju, sa pratećim simptomima težim od običnog gripa, valjda razmisle malo i vide da je đavo odnio šalu!Od svega do svega.

  37
  7
 3. U Herceg Novom u centru grada,nema više jedine pekare..mesare nema već odavno..u marketu roba na izdisaju..pijaca ne radi već dvadesetak dana.. važno je da ima kafića..i zložbi..

  37
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code