Početna Eco U Herceg Novom na 5 kupališta morska voda klase K2

U Herceg Novom na 5 kupališta morska voda klase K2

5

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo od 10. do 12. septembra pokazali su da je na 90% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 10% kupališta bio K2 klase.

– Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju – saopšteno je iz Morskog dobra.

Ipak, indikativno je da su analize kvaliteta morske vode u Herceg Novom, od ukupno 21 kupališta, pokazale kvalitet K1 na 16 lokacija, dok je na čak 5 kupališta ( najviše ovog ljeta ) voda bila klase K2 (Hotel Riviera, Blatna plaža Igalo, Vila Galeb, Zmijice, Kumbor).

Kvalitet morske vode K1 bio je na 7 kupališta u opštini Tivat, dok je na 2 kupališta taj kvalitet bi klase K2. U opštini Kotor od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 zabilježen je na 12 kupališta, a na 3 kupališta voda je bila kvaliteta K2.

Na svih 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog K1 kvaliteta. Voda je bila odličnog K1 kvaliteta na svih 13 kupališta u Baru, a ista situacija je bila i u Budvi, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 26 lokacija uzorkovanja.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na internet stranici www.morskodobro.com.

5 Komentari

  1. Prvo Poznavajući stručnjake iz Morskog dobra s kojima svi godinama imamo ozbiljnih problema, ne vjerujem ni da kažu da je more plavo, jer niti znaju da rade svoj posao niti su školovani za isti. Drugo apsurdne su i debilne objave o različitoj zagadjenosti dvije susjedne plaže u istom zalivu istom akvatoriju i sa na istim dubinama ispusta fekalnih voda… Kud plovi ovaj brod kuku nama jadnima

  2. Jadran je nazalost sve zagadjeniji a Crna gora uzurbano cini sve da ga zagadi jos vise….sve se podredjuje brodovima …jahtama …prevelik broj hotela i smestaja iz kojih se sva prljavstina sliva u more daje svoj danak.Ne verujem u date analize…Sokirana sam bila kada sam u junu mesecu ove godine bila u Rafailovicima na plazi Kamenovo gde je istsknuta plava zastavica…a more je bilo zagadjeno svakog dana neprestano…to nisam jos videla do sada …

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code