Početna Društvo U Herceg Novom od početka godine, 120 saobraćajnih nezgoda, trećina manje nego...

U Herceg Novom od početka godine, 120 saobraćajnih nezgoda, trećina manje nego lani

9
Manji intenzitet saobraćaja ali i redovne kontrole Uprave policije uz rigorozne novčane i druge kazne, uslovio je manji broj nezgoda na području Herceg Novog od početka godine do kraja juna.

Dobra vijest je da u nezgodama nije bilo poginulih, manje ih je sa materijalnom štetom i lakim tjelesnim povredama, dok je broj nezgoda u kojima su učesnici u saobraćaju teže povrijeđeni, na prošlogodišnjem nivou. U vožnji pod dejstvom alkohola preko 2 promila u krvi, uhvaćeno je 6 vozača, kojima je određena kazna zatvora.

Iz Centra bezbijednosti Uprave policije Herceg Novi apeluju na vozače i pješake da poštuju saobraćajna pravila, brzinu prilagode uslovima na putu i eventualnim radovima, kako bi čuvali svoj i život drugih učesnika i na taj način izbjegli kaznene mjere.

Od 1. januara do 29. juna ove godine na području Herceg Novog dogodilo se ukupno 120 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na uporedni period prošle godine za 42 nezgode manje.

„Od ukupnog broja nezgoda, sa materijalnom štetom bilo je 85, što je za 53 nezgode manje u odnosu na isti period lani. Takođe, manji je broj nezgoda sa lakim tjelesnim povredama, 32 lica zadobilo lake povrede u udesima, što je za 3 manje u odnosu na isti period lani. Broj povrijeđenih sa teškim tjelesnim povredama je na prošlogodišnjem nivou i za sada je 5“, kazao je Radiju Jadran komandir stanice policije Centra bezbijednosti Herceg Novi, Dejan Ostojić.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača, njih 139 zatečeno je u vožnji pod dejstvom alkohola. Sa više od 2 promila alkohola u krvi „uhvaćeno“ je 6 vozača za koje je po novom Zakonu o bezbijednosti saobraćaja propisana isključivo kazna zatvora.

Novčane kazne za saobraćajne prekršaje takođe su „opomena“ da se pravila saobraćanja moraju poštovati, budući da njihova visina varira od 50 eura do visine prosječne plate ili više.

„Za nevezivanje pojasa, novčana kazna je 50 eura, za prekoračenje brzine  od 50 – 300 eura. Ukoliko vozač prilikom vožnje u krvi ima prisustvo alkohola od 0,5 – 1 promil, kazne su od 150 – 450 eura, za 1 – 2 promila kazne su od 300 – 1.000 eura,  preko 2 promila vozaču slijedi kazna zatvora“, istakao je Ostojić.

U Crnoj Gori se prema podacima Uprave policije, u protekla 24 sata dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda u kojima niko nije povrijeđen. Izdata su 494 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijete 54 prekršajne prijave. Policija je oduzela sedam registarskih tablica.

9 Komentari

 1. Komandiru Ostojicu da Vas pitam…
  Zasto se kroz Sutorinu voze auta i motori koji nijesu registrovani a i voze ih lica koja imaju ispod 15 godina, a na ocigled granicne policije koja iz debele ladovine sve to vidi. Vjerovatno oni imaju neka druga zaduzenja kako se zna reci…. ili se NESMIJU dirati tatini i mamini sinovi. Zar cekate da se neki belaj nedaj Boze desi pa da reagujete?
  Nevalja Vam to.

  • Dio je CG folklora da malojetnici-muškarci voze automobil!
   Sjećam se prve polovine šezdesetih godina, bio sam klinac-osnovac.
   Još uvijek sam se igrao sa plastičnim sportskim automobilima iz Italije.
   Maserati, Ferari, Lamborgini…
   Jednog dana sam prolazio kraj autobuske stanice koja je tada bila tek u izgradnji.
   Zabezeknuo sam se i pozelenio od zavisti vidjevši tu klinca mlađeg od mene koji je stojeći
   u Fiću tako da mu je samo glava malo virila iznad volana polako vozio automobil po strmom
   putu. Veoma napregnuto je gledao kroz šoferšajbnu, motao volanom i na malom prostoru pravio okuke. Cijenim da je išao u drugi ili treći razred osnovne škole… Odrasli su sa strane oduševljeno vikali i davali mu podršku!
   Imao je bukvalno benzin u krvi – danas je benzin-biznismen….
   Kad god me vidi uljudno mi se javi i progovori samnom koju riječ onako kako to rade stari Novljani.

 2. “U Herceg Novom od početka godine, 120 saobraćajnih nezgoda, trećina manje nego lani”
  Sjajna statistika!
  A koliko manje se zbog korone vozilo?
  Vjerujem da bi prava statistika pokazala da je u odnosu na broj vozila na putu ustvari bilo vise nezgoda nego prosle godine!

  10
  1
 3. Šta radi policija i da li se crkvenjaci šprdaju s njima. Danas vidjen Betmen na Karači kako vozi svoj Fiat Punto beogradskih tablica.

  13
  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code