U Herceg Novom otkriven i lišen slobode ruski državljanin, po međunarodnoj potjernici...

U Herceg Novom otkriven i lišen slobode ruski državljanin, po međunarodnoj potjernici Interpola

4
Podijeli

Zbog prevare većeg obima, službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol – Europol – SELEC, Grupe za međunarodne potrage i ekstradicije su sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, locirali i lišili slobode D.D (44) iz Moskve. Međunarodnu potjernicu za njim je raspisao NCB Interpol Moskva.

dav

Policija je 31. marta locirala i lišila slobode ovog državljanina Ruske Federacije,radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara većeg obima, protiv njega se vodi krivični postupak pred nadležnim sudom u Moskvi.

Picerija i restoran

D.D. je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, obavljajući poslove izvršnog direktora Ruske košarkaške federacije, korišćenjem svog položaja. Sa još nekoliko lica osnovao je nekoliko kompanija sa kojima je ugovorio i potpisao fiktivne ugovore na štetu Ruske košarkaške federacije, u iznosu od oko 44 miliona rubalja.

Službenici Odsjeka su radeći po predmetima međunarodnih potjernica, došli do indicija da bi se ovaj Rus mogao kriti u Crnoj Gori, na tada nepoznatoj adresi. Nakon toga su višenedeljnim zajedničkim operativnim aktivnostima sa službenicima kriminalističke policije CB Herceg Novi, identifikovali lokaciju na kojoj boravi D.D, nakon čega ga je hercegnovska policija lišila slobode.

D.D. je priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.
Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Ruske Federacije radi njegovog izručenja.

4 Komentari

  1. Kako su efikasni kad se radi o stranim državljanima….i to kad je riječ o “prevari ” … A što nam ne izruče onog vođu kriminalne grupe,inače velikog patriotu , što je oštetio građane za milione eura ,pa postao veliki Srbin i pao u depresiju….Tragedija

    25
    7

Ostavite komentar

*

code