Početna Izdvojeno U Herceg Novom otvoreno 17 hotela, ali u njima odmara samo 585...

U Herceg Novom otvoreno 17 hotela, ali u njima odmara samo 585 gostiju

1

U prvim danima oktobra na hercegnovskoj rivijeri odmara 2.098 prijavljenih turista, podaci su Turističke organizacije Herceg Novi.

To je 73% manje nego u uporednom periodu lani. Prednjače inostrani gosti, kojih je 1.624, dok je domaćih 474.

Većina boravi u privatnom smještaju, njih 1.513, dok je u hotelima smješteno 585.

Prema evidenciji TO otvoreno je 17 hotela, a oni koji bilježe kakvu takvu posjetu gostiju su: Lighthouse of Montenegro, Perla, Play, Vojvodina, Novi, garni hotel Olimpija plus, Art media, Palmon bay&spa, ACD  welness&spa, Lazure hotel&marina, Casa del mare Mediteraneo, apart hotel Katunjanin, garni hotel Vila Margot, motel Pavlović, kao i Institut Igalo – I faza.

Zbog trenutne epidemiološke situacije u regionu i zemljama Evrope, odakle nam najčešće dolaze gosti, rad većeg broja hotela, I dalje je neizvjestan.

Upoređujući promet proteklog mjesa sa prošlogodišnjim jasan jepad od 65% ističu iz TO Herceg Novi.

-Kada govorimo o posjeti za septembar, precizniji podaci su za privatan smještaj. Podatke prijavljenih gostiju obrađuju u  Turističko – informativnim biroima. Bilježimo  5.871 dolazaka gostiju i 91 436 ostvarenih noćenja, što je za 65% manje dolazaka i 61% manje noćenja, u odnosu na isti period prošle godine- navode iz TO.

Za kolektivni smještaj za septembar nema još zvaničnih podataka MONSTAT-a, koji se očekuju početkom novembra. Prema procjenama TO biće zabilježen pad dolazaka za 70% u odnosu na prošlu godinu.

1 komentar

  1. Uključeni su u cifru i 350 pacijenata iz Instituta. Po kom se osnovu pacijenti koji dolaze na liječenje računaju u turiste? Ne vjerujem da u Institutu trenutno ima ni 30 ljudi sa plaćenom boravišnom taksom.

    14
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code