U Herceg Novom padao mokri snijeg, u zaleđu mećava

U Herceg Novom padao mokri snijeg, u zaleđu mećava

0
Podijeli

U gradu podno Orjena provijavao je iza podna  mokri snijeg, odnosno susnježnica. Međutim, ona nema tendenciju zadržavanja i palo je 1 litar po kvadratu, informiše nas meteorološkinja iz stanice u Igalu, Ivana Bulatović.

Situacija u zaleđu Herceg Novog, ipak, je drugačija, jer snijeg pada od jutros. Putni pravci koje održavaju radnici sektora za održavanje puteva Komunalno-stambenog preduzeća su prohodni, ali ekipe su konstantno na terenu, kazali su nam u ovom gradskom preduzeću.

Picerija i restoran

Radnici su javili da je sniježni pokrivač na pravcu prema Dugonji visne oko 20 cm. U više navrata bila je i prava mećava, uz sjverni vjetar. Na pravcu prema Kruševicama i Vrbanju je oko 5 cm snijega

Primjetan je i led na putevima, pa su iz sektora za održavanje apelovali na vozače da voze oprezno, da koriste zimsku opremu i da ne kreću ovim pravcima ako nemaju zimske gume i drugu opremu. Putevi u gradu su mokri, ali nema pojave leda.

Najviša zabilježena temperatura je jutros bila 3 stepena Celzijusa, vlažnost vazduha je 87%, a pritisak 1005 milibara, kazali su u meteorološkoj stanici u Igalu. Duva sjeverni i sjeveroistočni vjetar brzinom između 1 i 3 m/s.

Do kraja dana očekuje se slično vrijeme. Pretežno oblačno, a moguća je pojava i susnježice i slabe kiše.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code