Početna Društvo U Herceg Novom za 17 investitora od 15. juna nema zabrane gradnje

U Herceg Novom za 17 investitora od 15. juna nema zabrane gradnje

5

Za 17 investitora u Herceg Novom odobren je nastavak građevinskih radova do 1. jula, iako je izvođenje u I zoni zabranjeno od 15. juna do 15. septembra.

Kompaniji Imperio Holdings limited, koja u Meljinama gradi i razvija rizort Lazure, izvođenje radova odobreno je do 15. jula. Nakon isteka perioda za koji važi odobrenje, investitori imaju pravo da podnesu novi zahtjev, saopšteno je Radiju Jadran iz lokalne samouprave.

Opština Herceg Novi će, kao i proteklih godina, imati razumijevanja za investitore koji grade turističke komplekse od izuzetnog interesa za grad, ističu.

“Izuzetno, predsjednik Opštine na obrazloženi zahtjev investitora može odobriti izvođenje građevinskih radova u razdoblju zabrane, ako se radi o: hitnim radovima na popravci objekata i uređaja komunalne i ostale infrastrukture, o nužnim radovima na popravci građevina kada zbog oštećenja postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, o projektima od interesa za Opštinu i državu, kao i u drugim izuzetno opravdanim slučajevima,” pojasnili su u Opštini.

Zahtjev za izdavanje posebnog odobrenja podnosilac mora obrazložiti i uz njega  dostaviti odgovarajuće dokaze (nalaz, mišljenje stručnih lica), kojim će se opravdati izdavanje ovakvog odobrenja.

Prva zona  Mamula, Luštica, od rta Kobila do Kamenara 300 m ispod magistrale

Podsjećamo, I zona obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane definisano linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora i 300 m vazdužne liije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima i na poluostrvu Luštica svo područje u okviru sektora Morskog dobra kao i prostor naselja Rose u okviru istoimene planske jedinice 15-2 PUP-a Opštine Herceg Novi i ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Kazne od 500 do 10 hiljada eura

U narednom periodu biće strogo kontrolisana primjena Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnjem periodu. U slučaju izvođenja građevinskih radova u vremenskom razdoblju zabrane Odlukom su određene sljedeće novčane kazne: pravno lice u iznosu od 500 € do 10.000 €, preduzetnik  od 150 € do 3.000 €, odgovorno lice u pravnom licu u  od 30 € do 1.000 €, fizičko lice u iznosu od 30 € do 1.000 €.

5 Komentari

 1. Ukoliko gradilista pored moje kuce budu radila i ja cu blago meni nastaviti sa radovima koje sam izvodim po cijeli dan. Sto bi oni imali vece pravo nego ja kad smo svi pred ustavom Crne Gore isti. Pa cemo se cerat sa opstinom i sudom sve do Strazbura a onda i privatnom tuzbom protiv onoga ko je prekrsio zakon kad dobijem u Strazburu licno i personalno sto bi se reklo.
  I samo da ne cujem nekoga iz Opstine da kuka na to kako DRPS radi sta oce u drzavi i ne postuje ustav jer evo i mi nismo isti jer neko moze a neko ne moze da radi a u ustavu je pravo na rad ustavna odredba.

  11
  3
  • Da si, umjesto ovolike tirade, napisao molbu Opštini, imao bi pravo da gradiš. Ovako nemaš, iako ovaj do tebe ima, jer je tražio, a ti nisi.

   8
   2
 2. Da li ima iko u tu trulu l…… opstinu i komunalnu policiju pa da vidi kolika zemlja je prosuta po Njegosevoj ulici od Opstine , komadi gliba ispadaju iz kamiona i glib se sliva ulicom.

  22
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code