Početna Društvo U hercegnovske vrtiće se vratilo 130 mališana

U hercegnovske vrtiće se vratilo 130 mališana

0

U šest vaspitnih jedinica JPU „Naša radost“ u Herceg Novom nakon dva i po mjeseca, vratilo se jutros 130-oro djece. Svi su zdravi i sve protiče kako treba, uz preporuke NKT-a, odnosno tima Zavoda za školstvo, potvrdila je Radiju Jadran direktorka JPU, diplomirana pedagoškinja Tanja Dulić.

Međutim, u vrtićima u Bijeloj, Zelenici, na Savini, Toploj, Igalu, Zadužbini Ukropina, odziv djece je veoma mali. Svega jedna petina upisanih mališana se vratilo, jer roditelji se plaše nakon epidemije corona virusa. Mada,  uvijek je u ovom periodu manje djece, podsjeća Dulić:

– Razlog malom broju djece može biti što je  jun što je kraj školske godine kao i to što su u toku testiranja predškolaca za  za upis u školu.  Svake godine u ovo doba bude mnogo manje na boravku, ali ne ovoliko manje. Očekujemo od ponedjeljka možda  više djece- ističe Dulić.

Ona dodaje da je, s druge strane, dobro za sve, roditelje, vaspitače i djecu, to što vrtići nisu prepuni. Jer, polako se uhodavaju sa praktikovanjem svih mjera u suzbijanju virusnih infekcija.

Svi sada moraju biti odgovorniji i obazriviji, naglašava naša sagovornica. Roditelji ne smiju dovoditi djecu sa temperaturom i resporatornim i drugim infekcijama. Samo jedan roditelj dovodi dijete do ulaza, gdje ga preuzima medicinska sestra, odvodi do vaspitačice, koja  djetetu pomaže oko oblačenja papuča i pranja ruku, pa tek onda ulazi u vaspitnu grupu.

U JPU u Herceg Novom ima 125 zaposlenih, od kojih je 53-oje vaspitno obrazovni kadar, a 19 medicinskih sestara .

Prema riječima direktorke Dulić, biće nastavljen rad sa djecom, na razvijanju njihove kreatiovosti, osamostaljivanju, učenjem o higijeni. Lijepo vrijeme se poklopilo i sa preporukama da maleni što više borave napolju, u prirodi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code