Početna Društvo U hercegnovskim vrtićima više djece i osoblja

U hercegnovskim vrtićima više djece i osoblja

0

Javna predškolska ustanova “Naša radost” u Herceg Novom  dočekuje spremno novu školsku godinu. Ima 30 vaspitnih grupa, od čega 22 grupe vrtića i 8 jasličnih, što je za dvije više nego prošle godine. Više je djece i vaspitačica, kaže za Radio Jadran pomoćnica direktorke JPU Naša radost, Ana Petrušić.

Foto: JPU Naša radost fb page

– Na našu inicijativu, a uz saglasnost Ministarstva prosvjete, povećan je i broj zaposlenih vaspitača, medicinskih sestara i asistenata, a u skladu s našim potrebama. Broj upisane djece je 1080, što je daleko više od naših kapaciteta, ali se nadamo da će novi vrtić na Savini  značajno povećati naše kapacitete – ističe Petrušić.

Kao i svake godine, sobe za boravak djece u vaspitnim jedinicama su okrečene, mijenjana je stolarija, kupljen novi namještaj, postavljeni laminati.

Foto: JPU Naša radost fb page

Otežavajuća okolnost je to što je matična jedinica Savina zatvorena  zbog klizanja terena i urušavanja prije tri godine. Prostorije su od tada u Srednjoj školi, Zadužbini Nikole Ukropine i samo su prelazno riješenje do izgradnje novog vrtića, vjeruju u ovoj ustanovi.

Tome se nadaju i roditelji, tim prije što su iz Ministarstva prosvjete opet najavili do kraja godine početak gradnje novog vrtića na Savini.

Prema riječima Petrušić zadovoljni su onim sto su uspjeli da urade:

– Radimo kontinuirano, energijom koju ulažu vaspitači svih vaspitnih jedinica da se nedostatak prostora što manje osjeti. Zadovoljni smo i razumijevanjem roditelja za okolnosti. Odzivu djece za upis u vrtić da i ne govorimo, znajući da smo jedna od opština u Crnoj Gori koja prednjači obuhvatom djece predškolskim obrazovanjem – navodi ona.

Cijena koju roditelji plaćaju za boravak djece je već godinama ista. U zavisnosti da li su djeca uključena u primarni cjelodnevni program ili primarni poludnevni program, cijena je 40, odnosno 20 eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code