Početna Turizam U hotelima “Park” i “Delfin” bolja prodaja za 20 odsto, nova ulaganja...

U hotelima “Park” i “Delfin” bolja prodaja za 20 odsto, nova ulaganja 20 miliona eura

5

U bijelskim hotelima sa 4 zvjezdice, kompanije “Carine” sezona počinje ranije, u Parku krajem marta, a u Delfinu, početkom aprila. Zdanja će biti puna sedam mjeseci i očekivana posjeta je 20 odsto bolja u odnosu na prošlu godinu. Iz te kompanije najavljuju i nova ulaganja u hotelski turizam od 20 miliona eura.

– Već smo zatvorili prodaju, jer nemamo mjesta, iako Park ima veći kapacitet. Realno očekujemo porast prometa ove godine minimum za 20 odsto. Partneri su u Delfinu iz Francuske , a u Parku iz Njemačke, ali imaćemo i dosta gostiju iz Engleske i Italije. Biće pun i depadans sa 75 soba od sredine maja do kraja septembra- kaže za Radio Jadran, vlasnik “Carina”, Čedo Popović.

Za razliku od prethodnih godina ove kompanija neće imati problema sa zapošljavanjem sezonaca, jer su uspostavili dobru saradnju sa Zavodom za zapošljavanje. Uglavnom, će to biti radna snaga iz Herceg Novog.

– Zaposlićemo između 150 i 200 sezonaca na period od sedam mjeseci. Najkvalitetniji imaće  šansu i da rade zimi, uz osiguranje i redovne plate – navodi Popović.

Ambiciozni investicioni planovi komapnije Carine odnose se na gradnju depadansa sa 30 do 40 soba, kod hotela Park, kao i dva hotela u Kumboru i Baošićima. Partneri traže nove kapacitete, pogotovo njemački FTI, čiji su predstavnici za Crnu Goru, ali tu su i ITS, R-tour…

– Imamo problem u Herceg Novom, jer PUP nije usvojen, to je prepreka  za savkog investitora. Planiramo gradnju depadansa pored hotela Park s jeseni, kao i  investiciju u Kumboru, umjesto starih kućica. Novi hotel mogao bi biti spreman za iduću sezonu, jer poznato je  da mi brzo gradimo – kaže Popović.

Hotel u Kumboru imaće 4 plus zvjezdice sa 150 do 200 soba. U toku je izrada idejnog rješenja. Ovdje računaju i da će se do kraja sezone biti usvojena  planska dokumentacija, a onda  da počnu s gradnjom hotelskih zdanja visoke kategorije. Riječ je o ulaganjima od preko 20 miliona eura, kaže Popović i pohvaljuje aktuelnu lokalnu administariju na razumjevanju i predusretljivosti za investitore.

5 Komentari

  1. Veoma bi bilo interesantno za turiste i goste hotela Kasa del Mare, Park i Delfin da se izgradi trim staza od Kamenara do Bijele. Naročito bi to bilo interesantno za goste ovih hotrela u periodima godine kada nije moguće kupanje i sunčanje.
    Povežite se: hoteli, opština Herceg Novi i MZ Kamenari i Bijela i dogovorite izgradnju trim staze.
    Ako je mogla opštima Kotor da finansira pješačku stazu od Perasta do Risna, onda zajedničkom akcijom je moguće realizovati izgradnju trim staze od Kamenara do Bijele!

  2. Bravo za vlasnika ove kompanije koji itekako uspjesno radi ovaj posao .. Pitam se sa kojim pravom i koji su to ljudi dozvolili da se srusi parapet ispred hotela delfin koji pitaj boga koliko star a koji su isti malo oblozili nekim betonom pa sada sve ponove srusili … pitam se odakle pravo i koje dozvolio da zagradi dio malog mola ispred ulice sloge koji su napravili gradjani te ulice i da ga prisvoji .. Ima li iko u ovom gradu ko bi mogao da odgovori ..Gdje su predstavnici morskog dobra .. gdje su nadlezne inspekcije .. sramno a istinito …

  3. 150 do 200 sezonaca, na sedam mjeseci ? E pa sad, koga lazemo ? Ali posto je sad to napisano crno na bijelo, moze fino inspekcija da provjeri ima li toliko ugovora potpisanih i da se u fond PIO za toliko radnika uplacuje. Da ne pricamo o visini plate, minimalna naravno, a ostalo u koverti, jer je to ocigledno opsta praksa u CG.

    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code