U HOTELU “CENTAR” U IGALU ČEKAJU DOZVOLU ZA REKONSTRUKCIJU

U HOTELU “CENTAR” U IGALU ČEKAJU DOZVOLU ZA REKONSTRUKCIJU

134
0
Podijeli

Iako je prijetio raskid ugovora o privatizaciji Centra za odmor i rekreaciju Igalo, sa tivatskim konzorcijumom “Primorje”, Vlada je nedavno potpisala ankes ugovora, kojim investitor mora do kraja 2015. godine da uloži najmanje 4 miliona eura u hotel sa 4 zvjezdice.

Priprema tog zdanja za temeljnu rekonstrukciju već je uveliko počela. Radovi su vidljivi u holu hotela, ali i u dvorištu. Čeka se da resorno Ministarstvo izda građevisnku dozvolu – potvrdio je Radiju Jadran izvršni direktor “Primorje hotels&restorants” Dragan Bućin.
Tako će biti razrješene i dileme oko vlasništva, odnosno namjere investitora da staro zdanje iz 60-ih godina prošlog vijeka, pretvori u luksuznije s 4 zvjezdice. Vijest o ankesu ugovora obradovala je i manjinske akcionare.
– Nadmo se toj dozvoli svakoga dana, jer predali smo zahtjev sa svom popratnom dokumentacijom i projektom, rok za izdavanje tih dozovla je dva mjeseca, već je prošlo oko mjesec od našeg zahtjeva, tako da je možemo dobiti i narednih dana. A onda krećemo u fazne radove, prvo rušenje, pa rekonstrukcija koja ne podrazumjeva izmjenu gabarita hotela. Radiće se samo na pregradnim zidovima soba i terasa – objašnjava Bućin.
Sadašnji kapacitet od 250 kreveta biće smanjen, ali će se proširiti recepcija i biće izmjena i restoran. Plan je da se do naredne sezone 2014. godine završi adaptacija dvije trećine hotela, a onda od oktobra i ostatak soba.
– Po ugovoru,kojim smo se obavezali, ulaganja će biti minimu 4 miliona eura u naredne 2 godine, kazao je Bućin.
Za ovo je dostavljena i bezuslovna bankarska garancija u iznosu od 1,2 miliona eura.
Hotel će imati 216, uglavnom dvokrevetnih soba i 28 apartmana, novu kuhinju, recepciju, terase na ravnim krovovima sa zelenilom, rehabilitacioni blok i spa, a do 2015. godine biće obnovljena i plaža.
Predstavnici Vlade, Fonda PIO i konzorcijum kojeg čine HLT Fond i kompanija Primorje potpisali su prije mjesec aneks ugovora za Centar za odmor, rekreaciju i liječenje Igalo. Iz Ministarstva su tada objasnili da je Aneksom ugovora investitor obavezan da stavi u funkciju hotel standarda četiri zvjezdice najkasnije do 31. decembra 2015. godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code