Početna Promo U Hotelu Lazure brojni gastro događaji, “slijepe” degustacije vina, voyage i kolači...

U Hotelu Lazure brojni gastro događaji, “slijepe” degustacije vina, voyage i kolači za slave…

0

Predstojeći decembar biće veoma dinamičan za tim hotela Lazure. Od ovog vikenda pokreću niz gastronomskih događanja na koje pozivaju sve da im se pridruže.

Prvi događaj će biti već sjutra 30. novembra u 19:30 – degustacija vina na slijepo.

– Kao što naši gosti  već znaju, prošle jeseni i ovog proljeća upriličili smo brojne degustacije vina sa brojnim vinarijama, tako da smo ovog puta odlučili da to učinimo malo zabavnijim. Gosti će moći degustirati 6 vina iz regije (3 bijela i 3 crvena). Sve flaše će biti pokrivene i imaće samo brojeve, tako da neće biti moguće vidjeti u kojoj boci je koje vino. To je nešto što gosti treba da pogode. Naš F&B supervizor govoriće o vinima objašnjavajući njihove arome, ukus, boju i druge karakteristike – ističu iz Hotela Lazure.

Foto: Rajko Garić

Slijepi pristup je zapravo rutina za vinske profesionalce (degustatore vina, sommeliere i druge) kojim se želi obezbijediti nepristrasnost u procjeni kvaliteta vina tokom vinskih takmičenja, ili u ocjeni sommeliera za njihovu profesionalnu sertifikaciju.

Tri najbolja stručnjaka na ovoj slijepoj degustaciji dobiće posebne nagrade Hotela Lazure.

-Vina će pratiti selekcija sireva po izboru našeg šefa kuhinje, orašasti plodovi i voće, kao i naš specijalni vinski kolač. Recept vinskog kolača smo držali u ladici 6 mjeseci i čekali da dođe pravi trenutak. I ovaj trenutak se dešava ove subote!- napominju iz tima Lazure.

Kada je riječ o desertima –  simpatična šefica poslastičarstva – Ilona Radović, konačno je odlučila podijeliti neke svoje tajne.

– Već 7. decembra priređujemo jedinstveni majstorski seminar iz poslastičarstva na kojem će Ilona otkriti kako napraviti prekrasan kolač koji će biti savršen za porodične proslave poput slave, Nove godine i Božića. Majstorski seminar će biti održan upravo u jednoj od naših najsavremenijih kuhinja. To će svim zainteresovanima za kulinarstvo biti lijepa prilika da vide kako funkcioniše profesionalna kuhinja- najavljuju iz Lazura.

Nakon majstorskog seminara imaće slastičarsko veče na kojem će Ilona predstaviti svoje najbolje dezerte, kolače  i brioše. Svi će biti dostupni za prodaju i naručivanje s posebnim, sniženim cijenama.

– Pripremili smo i posebnu ponudu za slave – posne mini kolače,  makarone različitih ukusa,  medijante i čokoladice. Obećavamo da nikada do sada niste probali ništa tako ukusno kao naše poslastice.

Tokom cijelog decembra u Hotelu Lazure računajte na posebnu ponudu specijalnih voyage kolača koji se savršeno kombinuju uz kafu, čaj ili vino. Riječ je o kolačima koji su kombinacija tradicionalnih receptura sa najmodernijom tehnologijom pravljenja i korišćenja isključivo prirodnih organskih sastojaka sa niskim sadržajem šećera i kalorija. Ponuda je dostupna svakog dana u Rocco baru. Ilona se trudi da uspije zadovoljiti sve veću tražnju gostiju za super svježim voyage-ima J

Posebnu ponudu porodičnih ručaka i večera uz kamin, dodatno će utopliti novogodišnji ambijent koji će vas očerati već ovog vikenda.

Više informacija dostupno je na Facebooku i na telefonu 031 781 770 i 069 373 120 (viber).