Početna Kultura U Hotelu Novi u Igalu izlažu dvoje poznatih akademaca iz Srbije

U Hotelu Novi u Igalu izlažu dvoje poznatih akademaca iz Srbije

0

Izložbama radova u Hotelu Novi u Igalu, od 1. do 10. juna novskoj  publici predstaviće se umjetnici iz Srbije, Anstasija Cepf i Vladimir Stanković.

Anastasija Cepf rođena je u Novom Sadu, gdje je na Akademiji završila osnovne i Master studije na odsjeku za grafiku. Na univerzitetu u Torinu, 2009. godine završila je i master studije u Inženjerstvu nakita. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Srbije, a iza sebe ima 3 samosatlne i 30 žiriranih izložbi. Njeni su radovi dio muzejskih zbirki u Sloveniji, Portugalu, Sjedinjenim Državama, kao i u nekim privatnim kolekcijama u raznim zemljama svijeta.

Cepf je kao novinakrka pisala za magazin “VICE” Srbija i sarađivala sa časopisom za savremenu kulturu Nova misao. U Firenci je stažirala u kompaniji Gucci, u sektoru za nakit, nakon čega je u kompaniji Antonio De Simone u Napulju učila vještinu izrade koralnog nakita. U Parizu je nagrađena za dizajn i originalni koncept dijamatskog nakita: Les Étoiles d’Adamence, na temu Alter Ego.

Trenerica je streličarstva i državna prvakinja u seniorskoj kategoriji na 70m iz 2015. godine.

Beograđanin, Vladimir Stanković završava studije grafike i Master studije crtanja na novosadskoj Akademiji. Iza sebe ima dvije samostalne i veliki broj žiriranih izložbi, a samo u toku ove godine njegovi radovi naći će se na Trienalu drvoreza Hida-Takayama u Japanu, Trienalu grafike u Beogradu i Bijenalu suve igle u Užicu.

Stanković je jedan od rijetkih umjetnika sa ovih prostora koji je u više navrata izlagao na Međunarodnom bijenalu grafike Premio Acqui, u Italiji, Sloveniji i Kini, kao i u brojnim privatnim kolekcijama.

U Italiji, na Međunarodnom konkursu Trieste contemporanea, nagrađen je “INCE” za dizajn Grala od stakla. Projekat je izrađen u radionici “Anfora” u Veneciji.

Pored likovne umjetnosti, Stanković se uspješno bavi i grafičkim dizajnom radeći u oblasti marketinga u svijetu satova. Aktivno se bavi aikidom.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code