U hotelu Sun resort planiraju natkrivanje terase Primorke

U hotelu Sun resort planiraju natkrivanje terase Primorke

3
Podijeli

Hunguest hotels Sun resort na Toploj zatražio je izdavanje UT uslova za rekonstrukciju objekta Primorka, odnosno jednog njenog dijela. Riječ je o terasi površine od oko 100 m², jer je želja menadžmenta da se i taj dio objekta stavi u funkciju.

Kako nam je kazao Ištvan Čekuš iz menadžmenta hotela, u planu im je natkrivanje terase, odnosno da se kroz plansku dokumentaciju najprije vidi da li je takav zahvat moguć i rentabilan:

Picerija i restoran

– Ono što je sigurno za sada jeste da tih radova neće biti u ovoj godini. Mi za sada samo želimo da utvrdimo da li su oni mogući, koliko bi otprilike bila ta investicija i da li se to nama isplati. Očekujemo povratnu informaciju nadležnog Ministarstva, pa bismo nakon toga mogla određivati dalje korake – kazao je kratko Čekuš.

Inače, zgrada Primorke služi administraciji, odnosno za kancelarijski prostor.

Hunguest hotels zatvoren je nakon prošlogodišnje sezone, a njegovo ponovno otvaranje planira se sredinom aprila, pa hotel definitvno neće biti operativan tokom predstojećeg Praznika mimoze:

– Buking je već počeo, a gosti neće biti samo iz Mađarske. Najavama smo za sada zadovoljni, jer očekujemo goste iz Finske, Francuske, Mađarske ali i bivših zemalja EX Yu. Po otvaranju hotela očekujemo oko stotinu gostiju – kazao je Čekuš.

Mađarski hotelski lanac je prema nekim dosadašnjim podacima u rekonstrukciju bivših hotela “Boke”,  Centar i Topla i njihovo opremanje do kategorizacije 4 zvjezdice uložio preko 13 miliona eura. Vila Rumija, sastavni dio nekadašnjeg hotela Centar prodata je ruskom državljaninu Vladislavu Karkinu 2011. za milion eura.  U sastavu ovog hotela bio je nekada Centar za naučne skupove i vile “Jadranka” i “Lovćenka”. Za drugi hotel, “Topla”, mađarska kompanija platila je tada 800.000 eura. Vila Mimoza je rekonstruisana i dograđena, sa parkingom i bazenom.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code