Početna Sport U Igalu 3. i 4. septembra Balkansko prvenstvo u džudou

U Igalu 3. i 4. septembra Balkansko prvenstvo u džudou

0

U Sportskom centru Igalo najavljeno je prvenstvo Balkana u džudou za seniore, 3. i 4. septembra sa oko 150 takmičara iz 10 zemalja. Sve je spremno za takmičenje kazao je predsjednik Organizacionog odbora  Sadik Šabanović:

press dzudo 010916– Neophodne pripreme za takmičenje su završene  i od sjutra kada dođe oko 150 takmičara  očekujem da sve prođe u najboljem redu. Očekujem i dobre rezultate naše reprezentacije, koja će nastupiti u pojedinačnom i ekipnom takmičenju – rekao je Šabanović.

Reprezentativac Crne Gore i aktuelni juniorski šampion Evrope, Danilo Pantić primjećuje da će biti  jaka konkurencija:

–  Prvenstvo Balkana, kao i ostala takmičenja, imaju po dva predstavnika, samim tim takmičenje će biti masovnije, što nam ide u prilog. Naša dužnost i obaveza je da branimo boje Crne Gore kao reprezentacije, ali i matičnog kluba. Daćemo sve od sebe kako u pojedinačnom, tako i u ekipnom takmičenju. Spremali smo se dobro, nismo imali ljetovanje, većinu vremena smo provodili u sali i nadam se da ćemo ostvariti zapaženo rezultate.

Predsjednik Balkanske džudo federacije i predsjednik Džudo saveza Crne Gore Dragomir Bečanović, smtara da je Herceg Novi dobar domaćin i dobar partner Džudo saveza Crne Gore.

–      Herceg Novi ima priliku da vidi buduće olimpijske učesnike. Naša ekipa je mnogobrojna, oko tridesetak takmičara, u svim kategorijama. Nadamo se da će pet učesnika biti na Olimpijskim igrama koji će osvajanjem međunarodnih i svjetskih medalja, biti viza za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Džudo savez je u obavezi da stvori što bolje uslove takmičarima, da se pripremaju, da su dobro motivisani i spremni da brane boje svoje zemlje.

Sekretar za društvene djelatnosti i sport, Vladimir Dželetović podsjetio je da je Opština Herceg Novi prošle godine bila pokrovitelj Balkanskog prvenstva u karateu, kao i da borilački sportovi uvijek zauzimaju značajno mjesto i bude posebno interesovanje.

– Siguran sam da će naši reprezentativci, a i predstavnici drugih balkanskih zemalja pokazati se u najboljem svjetlu i publici, odnosno ljubiteljima ovog sporta, priuštiti mnogo zanimljivih mečeva – kazao je Dželetović.

Svečano otvaranje je planirano u subotu, u 17 sati.

Takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji će se održati u subotu – eliminacione borbe od 10 sati, a finale od 17 sati.

Osoblje Sportskog centra će pružiti svu kadrovsku i tehničku podršku.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code