U IGALU OTVORENA KREATIVNA RADIONICA “ZRAK SUNCA”

U IGALU OTVORENA KREATIVNA RADIONICA “ZRAK SUNCA”

393
0
Podijeli

Udruženje roditelja za pomoć djeci i omladini sa teškoćama u razvoju, NVO ”Zrak sunca” u Igalu u blizini restorana ”Obala”, ima svoje kreativno mjesto, u kome će izrađivati unikatne suvenire, slikati, učiti se krojačkim umjećima.

Predviđena je i radionica za muziku.
Za sada je uključeno 15-oro djece, ali očekuju da će ih biti više. Predsjednica NVO ”Zrak sunca” Ljiljana Krstić, kaže da je radionica za izradu unikatnih suvenira postojala i ranije i u njoj su djeca davala svoj maksimum, nastojeći da ti proizvodi ”oslikavaju njihovu dušu”.
„Željeli bismo da u ovom prostoru širimo ljubav i prijateljstvo. Uvijek smo u našim aktivnostima nastojali da pokažemo koliko naša djeca, bez obzira na sve životne teškoće, mogu da budu korisni članovi ovog društva”.
Izvršna direktorica mreže za edukaciju i razvoj servisa podrške za osobe sa invaliditetom Miluša Cica Žugić smatra da je otvaranje ove radionice način da djeca sa posebnim potrebama pokažu svoju kreativnost.
– Suveniri koji su napravljeni u okviru kreativne radionice su rađeni sa toliko ljubavi i pažnje – primjećuje ona.
Žugićka je poželjela puno uspjeha djeci i roditeljima i naglasila da bi ova radionica trebalo da posluži kao motivacija da se one otvore i u drugim krajevima Crne Gore, kako bi djeca sa smetnjama u razvoju širila dobar i vedar duh, koji posjeduju .
Radionica će biti otvorena svakoga dana od 9 do 22 časa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code