U Igalu ovog ljeta 8. Međunarodni košarkaški kamp, dolazi i Stiv Gomez...

U Igalu ovog ljeta 8. Međunarodni košarkaški kamp, dolazi i Stiv Gomez iz Teksasa

5
Podijeli

Košarkaški kamp “Svi za jednog, jedan za sve” trebalo bi da bude održan 8. put i da bude najkvalitetniji do sada. Osim sjajnih i trofejnih FIBA trenera iz okruženja koji će doći u radu kampa Slađana Ivića, Dragomira Bukvića, Vladimira Bošnjaka i prof. Zorana Đokića, ove godine očekuje se dolazak jednog od najkvalitetnijih NCAA trenera ženskih timova, Stiva Gomeza sa Lubok Univerziteta iz Teksasa. On bi trebalo da ima predavanje u sklopu pilot projekta Raše Mijuškovića i DATA Agencije – “permanentnog trenerskog usavršavanja “ i praktično u direktnom radu sa kamperima.

Saradnja sa teksaškim Lubok Univerzitetom počela je krajem prošle godine kada je Mijušković dobio specijalnu pozivnicu za gostovanje u Americi na njihovom univerzitetu radi terenskog usavršavanja. Tako je dolazak američkog trofejnog trenera u Igalo samo nastavak dogovorene saradnje i gostovanja ženskih timova sa američkih Univerziteta u Igalu.

Picerija i restoran

“Dolazak Stiva Gomeza je nastavak moje saradnje sa Američkim Univerzitetima, jer je prošlogodišnji 7. košarkaški kamp u Igalu upravo zatvorio dolazak moje prijateljice i legendarne košarkašice, a sada trenera Jasmine Perazić i njenih djevojaka iz “GCU“ Univerziteta iz Nju Džersija. To je prva NCAA ženska ekipe koja je posjetila Crnu Goru na moj poziv. Uručena nam je značajna količina sportske opreme kao vid pomoći, održan pokazni trening i odigrana vrlo posjećena prijateljska utakmica u SC Igalo. Time sam želeo da kao poklon svom gradu pružim šansu da uz moje prijatelje trofejne evropske trenere koji su do sada radili u Igalu i koji će raditi, svi koji žele bar na kratko “osjete rad“ i sjajnih stručnjaka i Amerike“- navodi organizator kampa Raša Mijušković .

Rad sa djecom sa posebnim potrebama je novina na košarkaškim kampovima ne samo u Crnoj Gori nego i u zemljama u okruženju. Prošle godine stigle su zbog toga pohvale košarkaških radnika iz regiona, pa će ta praksa biće nastavljena i na kampu ove godine.

“Veliko je interesovanje iz zemalja okruženja. Podatak da je prošle godine odrađeno 70 radnih dana sa preko 160 treninga i 17 utakmica, da je kroz kamp prodefilovalo preko 150 kampera i da je dio kampera predstavljala upravo populacija dječaka i djevojčica sa smetnjama u razvoju govori samo po sebi da je taj humanitarni projekat u potpunosti opravdao postojanje“ – naglašava Mijušković.

“Potpisivanje ugovora sa DATA agencijom , vrhunskim organizatorom košarkaških kampova na Balkanu doneće dosta novina u radu i veliko je olakšanje meni samom u organizaciji kampa jer sam do sada sve radio sam i bez ičije pomoći, a doprineće i kvalitetu samog kampa sa obzirom na veliko iskustvo koje ima Danijel Tamaši kao FIBA trener i DATA agencija koja je jedna od najpriznatijih agencija za organizaciju kampova. Ovogodišnji kamp zvanično započinje mnogo ranije nego prošlih godina i to internacionalnim “RODA KUPOM 2018“ za dječake i djevojčice u Bečeju (11. – 13. maj), nastavlja se sa dvije smjene internacionalnog kampa koji će se održavati posljednje nedjelje juna i prve nedjelje jula 2018, a koji će se takođe obaviti u Bečeju. Slijedi rad u Igalu na „kultnom košarkaškom igralištu, a završava se na Zlatiboru krajem avgusta“ – zaključio je na kraju Mijušković.

5 Komentari

  1. A, kako se zove ta ekipa protiv koje je Jasmina Perazić igrala sa svojom ekipom u Sportskom centru Igalo? Letos sam bio u Igalu, baš u to vreme kada je Perazić gostovala, a video sam se sa njom i dok je bila u Dubrovniku, i ni jednom nije pomenula tog Mijuškovica, niti njegovu ekipu, već je pohvalila ženski košarkaški klub “Primorje” i srdačan doček u tom klubu.

    5
    3
  2. Jesam li dobro razumio da će kamp biti u SC Igalo???Košarkaški kamp na onom parketu?Je li taj lik ikada dolazio unaš SC?Pa nama će zabraniti da igramo 1.ligu u košarci zbog lošeg terena!!!

    6
    1

Ostavite komentar

*

code