U IGALU SE UTOPILA GOŠĆA IZ BIH

U IGALU SE UTOPILA GOŠĆA IZ BIH

974
0
Podijeli

igalo plaze2Ispod vile „Galeb” na plaži u Igalu danas iza 14 časova utopila se G.D. (62) iz Ugljevika, Bosna i Hercegovina.
G.D. je pronađena u vodi u besvijesnom stanju, nakon što je suprug primjetio da je nema na plaži, saznaje Radio Jadran u hercegnovskoj policiji, koja je poziv o ovom slučaju dobila oko 14.30.
G.D. je odmah prevezena u Dom zdravlja, a potom i u Opštu privatnu bolnicu u Meljinama, gdje je i preminula.
Kako saznajemo tačan uzrok smrti nije moguće utvrditi jer suprug utopljenice nije zahtjevao obdukciju.

On nije insistirao na obdukciji jer nema nikakvih naznaka da je došlo do nasilne smrti, pa se samo može predpostaviti da je riječ o infarktu, jer je G.D., kako je to rekao njen suprug, imala problema sa visokim pritiskom – saopštio nam je izvor iz policije.
Ovo je u Herceg Novom prvi slučaj utapanja ove sezone.
Za nešto više od dva mjeseca crnogorske vode odnijele su 12 života.
U Bokokotorskom zalivu život je izgubio član posade holandskog kruzera Joselito Mordeno, rođen 1990. godine. Najviše utopljenja bilo je na Velikoj plaži kod Ulcinja.
U posljednjih deset godina, jedino ljeto koje je prošlo bez utapanja je bilo 2010.
Javno preduzeće “Morsko dobro” usvojilo je odluku kojom je za izdavanje plaže u zakup obavezna organizovana spasilačka služba, a na svakih 50 metara obale dežuraju po dva spasioca, izgrađene su kule ili osmatračnice na svakih 100 metara i spasilački čamac s neophodnom opremom za ronjenje i ukazivanje prve pomoći.
Komisija sastavljena od predstavnika “Morskog dobra”, Crvenog krsta i Lučke kapetanije, obilazi plaže i kontroliše kako je spasilačka služba organizovana.
Licencu koja se obnavlja svake godine, za bavljenje ovim poslom za čitavo Crnogorsko primorje svake godine dobije oko 400 spasilaca.

Picerija i restoran

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code