Početna Društvo U Igalu uskoro rekonstrukcija pijace i dijela Šetališta, kao i ispostava Građanskog...

U Igalu uskoro rekonstrukcija pijace i dijela Šetališta, kao i ispostava Građanskog biroa  

17

Igalo će uskoro dobiti novu, rekonstruisanu zelenu pijacu,  ispostavu Građanskog biroa, a u planu je i rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od Galeba do Titove vile, saopštili su iz lokalne uprave.

Lokaciju zelene pijace, ali i mnoge druge, obišli su čelnici Opštine Herceg Novi, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević. Oni su sa saradnicima, načelnicima sekretarijata i direktorima komunalnih preduzeća posjetili nekoliko lokacija u Igalu i razgovarali sa građanima o planiranim aktivnostima, ali i o problemima koje je potrebno riješiti.

Prvi radovi na pijaci krenulii su početkom ljeta i očekuje se da budu završeni polovinom oktobra, čime će ovo naselje konačno dobiti uređeno mjesto za plasman domaćih prozivoda sa brojnih gazdinstava, rečeno je tokom posjete.

Otvaranje ispostave Građanskog biroa u najmnogoljudnijoj mjesnoj zajednici u Herceg Novom planirano je do 1. oktobra. Podsjećamo, prošle godine je otvorena ispostava u Bijeloj, što se pokazalo kao odličan potez.

Prema riječima predsjednika Katića, u narednom periodu uslijediće radovi na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica, od Galeba do Titove vile, što predstavlja jedan od prioritetnih zadataka gradske uprave, a za koju je izrada projektne dokumentacije u toku.

-Predstavnici Opštine obišli su i naselje Bare, za koje se trenutno rade projekti puta, kanalizacije i vodosnabdijevanja, a uz novu autobusku stanicu, lokalna samouprava pokazuje da je ozbiljno ušla u projektovanje infrastrukture koja je neophodna Igalu-navode iz lokalne uprave.

Osim toga, uskoro će početi izgradnja nove javne rasvjete prema Njivicima, odnosno od Karaule do Njivica, a rasvjeta će biti postavljena i na drugim lokacijama u Igalu.

17 Komentari

 1. Naselje crveni krst ili banjalucku ulicu preciznije niko nikad obiso nije.a samo pogledajte na sta lici trotoar ispod “duba”…bitno da ste nam iscrtali parking na put pa ko prezivi prezivi silazak od duba…

 2. Moze li neko od nadleznih samo da vidi prostorije tkz trznog Centra iznad Arome?Ono je izvoz zaraze I kolere,smeca I miris da me pominjeg cega prosto stipa za nos…

  22
  2
 3. Što se ne pravi šetalište i kanalizazacija do Njivica ? Što se ne Iskoristi taj dio da se uljepša i stara banja i da imamo pješačku zonu do Njivica … šetalište lijepo samo moze da uljepša i da natjera neke vlasnike da i svoje dvorište srede.

  19
  2
 4. Samo školu niko ne pominje. Pozivam radio Jadran, da dođe i obiđe tzv školu u Igalu. Dvoje djece mi ide u tu školu, to je ruglo na šta liči. To je sve, samo škola nije!!!

  16
  1
 5. Samo još da ovi svi silni “uskoro” projekti jednom počnu. Mislim da je već velika gužva kod spiska “ uskoro” projekata, pa da se relaksira i krenu pisati počeli i završeni projekti.

  17
  5
 6. Na sta lice oni mali stubovi na trotoaru od Palmon bay-a do Galeba vec su se raspali i polomili .Ne radi ni jedna lampa.Ko je odlucio da se postave takvi Miki Maus stubici.Nek maknu one lampe bijele i stave gore umjesto njih metalni poklopac,bice pristojnije

  38
  1
 7. Mojdeski put zaobilazite namjerno.
  Toliko problema a niko nema hrabrosti da se uhvati u koštac sa njima.
  Šta gubite ako javno kao i u ovom slučaju iznesete probleme i kažete mi nemamo dovoljno snage i volje da ih rjesimo.
  Vjerujte niko Vam neće zamjeriti !!!

  19
  3
 8. Sta ce mo sa naseljem ul.luke vukalovica.nema kanalizacije,samo septicke jame,koje vecinom odlaze u rijeku sutoronu.sramotamljudi imaju gradj.dozvole,valjda je opstina duzna da om obezbijedi kanalizaciju.

  17
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code