Početna Društvo U Igalu uskoro rekonstrukcija pijace i dijela Šetališta, kao i ispostava Građanskog...

U Igalu uskoro rekonstrukcija pijace i dijela Šetališta, kao i ispostava Građanskog biroa  

16

Igalo će uskoro dobiti novu, rekonstruisanu zelenu pijacu,  ispostavu Građanskog biroa, a u planu je i rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od Galeba do Titove vile, saopštili su iz lokalne uprave.

Lokaciju zelene pijace, ali i mnoge druge, obišli su čelnici Opštine Herceg Novi, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević. Oni su sa saradnicima, načelnicima sekretarijata i direktorima komunalnih preduzeća posjetili nekoliko lokacija u Igalu i razgovarali sa građanima o planiranim aktivnostima, ali i o problemima koje je potrebno riješiti.

Picerija i restoran

Prvi radovi na pijaci krenulii su početkom ljeta i očekuje se da budu završeni polovinom oktobra, čime će ovo naselje konačno dobiti uređeno mjesto za plasman domaćih prozivoda sa brojnih gazdinstava, rečeno je tokom posjete.

Otvaranje ispostave Građanskog biroa u najmnogoljudnijoj mjesnoj zajednici u Herceg Novom planirano je do 1. oktobra. Podsjećamo, prošle godine je otvorena ispostava u Bijeloj, što se pokazalo kao odličan potez.

Prema riječima predsjednika Katića, u narednom periodu uslijediće radovi na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica, od Galeba do Titove vile, što predstavlja jedan od prioritetnih zadataka gradske uprave, a za koju je izrada projektne dokumentacije u toku.

-Predstavnici Opštine obišli su i naselje Bare, za koje se trenutno rade projekti puta, kanalizacije i vodosnabdijevanja, a uz novu autobusku stanicu, lokalna samouprava pokazuje da je ozbiljno ušla u projektovanje infrastrukture koja je neophodna Igalu-navode iz lokalne uprave.

Osim toga, uskoro će početi izgradnja nove javne rasvjete prema Njivicima, odnosno od Karaule do Njivica, a rasvjeta će biti postavljena i na drugim lokacijama u Igalu.

16 Komentari

 1. Moze li neko od nadleznih samo da vidi prostorije tkz trznog Centra iznad Arome?Ono je izvoz zaraze I kolere,smeca I miris da me pominjeg cega prosto stipa za nos…

  21
  2
 2. Što se ne pravi šetalište i kanalizazacija do Njivica ? Što se ne Iskoristi taj dio da se uljepša i stara banja i da imamo pješačku zonu do Njivica … šetalište lijepo samo moze da uljepša i da natjera neke vlasnike da i svoje dvorište srede.

  18
  2
 3. Samo školu niko ne pominje. Pozivam radio Jadran, da dođe i obiđe tzv školu u Igalu. Dvoje djece mi ide u tu školu, to je ruglo na šta liči. To je sve, samo škola nije!!!

  14
  1
 4. Samo još da ovi svi silni “uskoro” projekti jednom počnu. Mislim da je već velika gužva kod spiska “ uskoro” projekata, pa da se relaksira i krenu pisati počeli i završeni projekti.

  16
  5
 5. Na sta lice oni mali stubovi na trotoaru od Palmon bay-a do Galeba vec su se raspali i polomili .Ne radi ni jedna lampa.Ko je odlucio da se postave takvi Miki Maus stubici.Nek maknu one lampe bijele i stave gore umjesto njih metalni poklopac,bice pristojnije

  37
  1
 6. Mojdeski put zaobilazite namjerno.
  Toliko problema a niko nema hrabrosti da se uhvati u koštac sa njima.
  Šta gubite ako javno kao i u ovom slučaju iznesete probleme i kažete mi nemamo dovoljno snage i volje da ih rjesimo.
  Vjerujte niko Vam neće zamjeriti !!!

  18
  3
 7. Sta ce mo sa naseljem ul.luke vukalovica.nema kanalizacije,samo septicke jame,koje vecinom odlaze u rijeku sutoronu.sramotamljudi imaju gradj.dozvole,valjda je opstina duzna da om obezbijedi kanalizaciju.

  16
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code