Početna Kultura U Igalu završen 6. Međunarodni festival folklora „U susret ljetu“

U Igalu završen 6. Međunarodni festival folklora „U susret ljetu“

0

Međunarodni festival folklora „U susret ljetu“, koji organizuje KUD Igalo, privukao je ove godine veliki broj u česnika, stručnog i pomoćnog osoblja folklornih društava i gostiju.

Kako saopštavaju organizatori, završna manifestacija festivala, koji označava početak ljetnje sezone u Herceg Novom, organizovana je na Kanlu kuli, gdje je publika mogla da uživa u igri i pjesmi.

Picerija i restoran

Prema riječima predsjednika KUD-a Igalo, Igora Simovića šesto izdanje festivala folklora najuspješnije je do sada organizovano, kako po broju učesnika tako i po kvalitetu prikazanih igara.

– Ovo je najstariji i najveći festival folklora koji se organizuje u Boki. Veliku zahvalnost dugujemo Herceg festu i hotelu Lighthouse. Nadamo se da će u narednom periodu i druge relevantni kulturni, turistički i ostali privredni kolektivi prepoznati značaj našeg festivala i aktivno se uključiti u njegovu organizaciju i realizaciju – ističe on.

Kako je kazao, u KUD Igalu počinju sa planiranjem 7. Festivala za slejdeću godinu. Ujedno završavaju i pripreme za gostovanje u Bileći narednog vikenda, a zatim će imati nastupe na festivalu u Mojkovcu, pa 12. Juna u bugarskoj na Balkan Art Festivalu.

Simović ističe da su organizaciju pomogli i roditelji, koji uvijek nesebično pomažu, dočekuju i ispraćaju goste i bez kojih KUD Igalo ne bi moglo sve organizovati na pravi način i na ponos Herceg Novog i Igala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code