U izradi nakita i suvenira angažovano 6 nezaposlenih žena

U izradi nakita i suvenira angažovano 6 nezaposlenih žena

0
Podijeli

NVO Mladi Romi je uspješno realizovala program javnog rada “Izrada nakita i suvenira” koga finansira Zavod za zapošljavanje, Biro rada Herceg Novi u kojem je  tri mjeseca angažovano šest dugoročno nezaposlenih žena sa evidencije Biroa rada. Kakoje saopšteno iz te NVO, realizacija programa je započela 20. juna osnovnom obukom polaznica za izradu nakita i suvenira, kao i obukom za izložbu artikala na promotivnim štandovima. Obuka za izradu nakita i suvenira se obavljala u prostorijama kreativne radionice Dorra Nuova u centru Herceg Novog.

Polaznice su u radionici Dorra imale svakodnevno priliku da se upoznaju i razmjenjuju iskustva sa 26 svojih sugrađanki koje su polaznice projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova“ koje su prethodno stekle zanimanje “Izradjivač/ica ukrasnih nakita i rukotvorina”.

Picerija i restoran

Nakon završene praktične obuke, 6 polaznica je njihov angažman nastavilo na promociji programa i plasmanu nakita i rukotvorina na promotivnim štandovima. Promotivni štandovi otvoreni su u ljetnoj sezoni u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru zahvaljujući podršci Opština.

Osim na štandovima, sve polaznice su imale priliku da svoje radove i kreacije prezentuju na nekoliko izložbi rukotvorina na Pinama u Tivtu, hercegnovskoj široj javnosti na izložbi u Igalu u julu, izložbama na Škveru u avgustu, kao i na tradicionalnoj Fešti Primavera u Herceg Novom.

– Ovakve vrste programa podrške NVO Mladi Romi i Biroa rada Herceg Novi dorinose povećanju zapošljivosti žena, ne samo Romkinja već i drugih dugoročno nezaposlenih žena što je praksa koju želimo da njegujemo, ali istovremeno da radimo na dužem trajanju programa i obezbjeđivanju kontinuiteta – navodi  izvršni direktor NVO Mladi  Romi, Samir Jaha.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code