U izradu Strategije za mlade maksimalno uključena novska omladina

U izradu Strategije za mlade maksimalno uključena novska omladina

0
Podijeli

Oko 90 mladih popunilo je online anketu koja je sprovedena u okviru izrade Strategije za mlade Opštine Herceg Novi za period od 2019. do 2022. godine. Osim toga, po izradi Nacrta ovog dokumenta mladi će tokom jula i avgusta biti direktno konsultovani kako bi dali svoj komentar, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Heceg Novi.

Radna grupa za izradu Strategije je u proteklom periodu, kroz radionice strateškog i akcionog planiranja, kreirala nacrt ishoda i mjera na kojima će se zasnivati buduća Strategija, kao i nacrte plana implementacije za period 2019.-2022. i akcionog plana za 2019. godinu.

Picerija i restoran

Rezultati rada radne grupe biće prezentovani zainteresovanim građanima i mladima kroz proces konsultacija u zajednici koji će trajati do sredine jula, a nakon finalizacije prvog nacrta lokalne Strategije za mlade, dokument će biti dostavljen Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje, i kroz skupštinsku proceduru upućen na javnu raspravu najkasnije početkom oktobra 2018. godine.

Prioritetne potrebe i probleme, koji se tiču mladih u Opštini Herceg Novi, radna grupa je identifikovala na osnovu sprovedene ankete koju je popunilo oko 90 mladih uzrasta od 15-30 godina, kao i pripremljene situacione analize.

Obuhvaćene su oblasti obrazovanja, socijalnih usluga i zaštite, bezbjednosti, kulture i slobodnog vremena, učešća mladih u društvenom životu i procesu donošenja odluka.

Kroz anketu je osigurano da mladi učestvuju u radu na Strategiji, i to u važnom dijelu koji se odnosi na identifikaciju potreba omladine u Herceg Novom, objašnjavaju iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Na ovaj način su putem anonimnog upitnika prikupljene povratne informacije, u želji da se čuje mišljenje onih kojih se najviše tiče dokument koji će biti referentan okvir za sprovođenje konkretnih koraka za unapređenje života mladih u Herceg Novom, saopšteno je iz lokalne uprave.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code