U JAVNIM USTANOVAMA KULTURE HERCEG NOVOG STARO – NOVO V.D. STANJE

U JAVNIM USTANOVAMA KULTURE HERCEG NOVOG STARO – NOVO V.D. STANJE

244
0
Podijeli

muzej i dvorana parkKao što je i najavila, v.d. direktorka JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Bneković”, Radmila Ćapin,nije htjela da u kabinetu predsjendika opštine Dejana Mandića preda dužnost nezakonski imenovanoj v.d. direktorki Nataši Tatalović.
– Moj konačni odgovor je da neću predaiti dužnost, sve dok se sve ne uradi po važećem Zakonu o kulturi. Ono što smo započeli to ćemo i dovršiti – rekla je Radiju Jadran, Radmila Ćapin.

mandic capinki dopisOna je još u petak o svojoj odluci obavjestila predsjednika Mandića preko Građanskog biroa. Odgovorila je i onima koji često ukazuju da do promjene neće doći zbog, kako navode, samovolje Radmile Ćapin, koja ne želi da napusti funkciju.
– Ti i takvi komentari samo govore o neznanju onih koji ih izgovaraju. Nije da neću da napustim ovo mjesto nego zakon jasno kaže da se ne može tokom procesa reorganizacije imenovati novi direktor, na šta je u više navrata reagovalo Ministarstvo kulture Crne Gore i naložilo Skupštini Opštine Herceg-Novi da u najkraćem roku ispravi učinjene povrede Zakona, pod prijetnjom novčanih kazni – ističe Ćapinka.
Sve je sada u rukama odbornika koji će na sjednici SO Herceg Novi 18. septembra raspravljati o predlogu odluke o davanju saglasnosti na Statut JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Bneković”.
ivica zidar dejanu mamdicu– Na njima je sada da odluče hoće li poštovati zakon Crne Gore, ili Herceg Novi ima svoje zakone i svoje interese o kojima mi nismo obavješteni. Ako je tako, ko ih je donio i čiji su to zakoni? – pita se Ćapinka.
Danas, kako saznajemo, nije došlo ni do bilo kakvog rješenja u JU Herceg fest. Naime, nezvanično ovog trenutka na čelu ove ustanove nema nikoga. Niti je v.d. direktorka Dijana Krivokapić, a nije ni Špiro Živković.
– Rješavamo to i za dan dva bićete obavješteni – rekao nam je predsjednik UO Hreceg festa, Ivica Zidar. On je takođe najavio i pokretanje postupka protiv, kako je rekao, ”onih koji su iznosli zvanična dokumenta iz Herceg festa”.
– Jer, vi ste već u petak pisali o onome što će se dešavati danas, tako da se mora znati kako su dokumenta dospjela u medije” – kazao je Zidar.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code