Početna Izdvojeno U junu u Crnoj Gori 90% manje turista

U junu u Crnoj Gori 90% manje turista

6

U Crnoj Gori je u junu, u kolektivnom smještaju ostvareno 16,66 hiljada dolazaka turista, 89,6 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju preliminarni podaci Monstata – prenosi MINA.

U junu je ostvareno 56,84 hiljade noćenja turista, što je 91,4 odsto manje u odnosu na uporedni period.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 64,2 odsto ostvarili su domaći, a 35,8 odsto strani turisti”, saopšteno je iz Monstata.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u junu, najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima 85,5 odsto, glavnom gradu 4,8 odsto, planinskim mjestima 2,7 odsto i ostalim turističkim mjestima 6,5 odsto.

Kolektivni smještaj ne uključuje individualni, takozvani privatni smještaj – smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.

Kolektivni smještaj se odnosi na hotele, odmarališta, pansione, motele, turistička naselja, hostele.

6 Komentari

 1. Neka nadležni pothitno otvore granice, već je dozlogrdilo!Pozdrav za prelepi Herceg Novi i Novljane.Svi ispaštamo zbog ovakvih suludih odluka!

  16
  7
 2. Garantujem kada bi se uzeli i gosti koji se ne prijavljuju da bi jedva dobacili do 5%, a dje su Hrvati?! Vazda su bili koplje ispred nas..

  11
  1
  • oni koji stalno pominju Hrvatsku kao primjer izgleda da nemaju osnovno znanje iz geografije. Hrvatska je u Evropskoj uniji pa samim tim ima malo drukciji tretman, geografski polozaj je povoljniji tj.fizicki je puno je blize Evropi i od Istre nanize sve je manje turista a Dubrovnik je u slicnoj situaciji kao i mi

   6
   1
   • ne treba znanje iz geografije – samo predjite preko granice i pogledajte magistralu, kuce, dvorista – sve sredjeno pograbljeno nema starih auta, sporeta i frizidera pored puta, pa onda otidjite do aerodroma Dubrovnik, cvece, parking prostor, cisti i novi autobusi, taksi mercedes…. i nigdje papirica – a Tivat ???? kao u nekoj africkoj zemlji koju je pogodila kolera.

    • To samo govori o nivou kulture i nekulture. Za sad u Crnoj Gori jos je sve dosta jeftinije nego u Hrvatskoj, a pogotovo u Dubrovniku. Dubrovnik je svjetska turisticka destinacija, i mora drzat i odrzavat nivo, iako za Dubrovcane to i nije lako, njima kad dodju u Crnu Goru sve im je povoljnije. Sve ima i prednosti i mane.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code