Početna Turizam U Kamenarima feštali i otvorli sezonu furešti, domaći, Exodusi, Kaldana…

U Kamenarima feštali i otvorli sezonu furešti, domaći, Exodusi, Kaldana…

5

Nekoliko stotina mještana i gostiju sinoć se veselo provelo na prvoj ovogodišnjoj fešti „Ljeto u Kamenarima 2018“ u organizaciji TO Herceg Novi i Mjesne zajednice Kamenari. Time je najavljen i početak ljetnje turističke sezone u ovom mjestu.

Foto: Mirko Menalo

Feštu su otvorili legendarni Exodusi uz aplauze publike nešto prije 21 čas u dvorištu OŠ „Orjenski bataljon“. Bend sa 50-ogodišnjim trajanjem, napravio je, kao i uvijek, odličan štimung i mediteranskim notama raspjevao i rasplesao goste.

Naročito su se zabavljali najmlađi, uz muziku i delicije, koje su veseli domaćini pripremili. Posluženja nije falilo, a gostima su služeni vino, sokovi, priganice, riba, pohovane i mušlje na buzaru.

Foto: Mirko Menalo

Domaćini iz Mjesne zajednice Kamenari, iako uz skromna finansijska sredstva, uspjeli su da pripreme sve za uspješnu feštu.

Predsjednica MZ Kamenari Maja Popović, kojoj je ovo prva organizacija fešte ističe da su najviše postigli zahvaljujući volonterskom radu i nesebičnom zalaganju omladine. Najveću finansijsku podršku dobili su od direktora hotelske grupacije Casa del Mare, Nikole Milića, lokalnog ribara Nenada Mimija Miševića, koji je za goste obezbijedio ribu i mušlje, kao i pekare Kamenari.

– Prvom feštom sam veoma zadovoljna, velika je posjećenost kako domaćih tako i stranih. Zahvalna sam svim mladim mještanima Kamenara koji su učestvovali u realizaciji fešte i dobrovoljno pomagali u svemu – istakla je predsjednica MZ Kamenari, Maja Popović.

Mještanka, Zorica Ilić, koja je pripremila priganice i na vatri prigala ribu za goste, kaže da će se uvijek rado odazvati na poziv MZ Kamenari.

– Odlično je, došlo je dosta naroda, a najviše me raduje što je došlo mnogo djece – navodi ona.

Nakon Exodusa na scenu su stupile talentovane Novljanke iz VIS-a Kaldana koje su laganim notama u ljetnjem ritmu takođe raspjevale publiku.

Gost fešte, Mirko Menalo iz Rijeke, koji dolazi svakog ljeta u Boku već 40 godina, kaže da mu je najljepše u Bijeloj i Kamenarima, a feštom je oduševljen.

– Veselo je, puno poleta i žara. Muzika je super, a klopa još bolja. Kad ovako lijepe djevojke služe mušlje na ovaj način uz vino i muziku, gdje ćeš bolje – kazao je kroz smijeh.

Sinoćna fešta je okončana malo prije ponoći. Domaćini su za ovo ljeto najavili još tri, a sljedeća je sredinom jula. Treću će upriličiti sredinom avgusta.

5 Komentari

  1. Divno je kad se gosti dočekajusa dobrodošlicom,muzikom,nekom zakuskom pićem.Bravo,JEDINO U KUMBORU NI KUMBORANI NISU ZNALI ZA FEŠTU.SEKLETARU MJ ZAJEDNICE I PRES,TREBA ZA TAKO LOŠ
    -LOŠ NEPROFESIONALAN RAD ZAHVALITI ILI IH SMENITI.I TO ČE KRAJEM LETA DOĆI NA NAPLATU.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code