Početna Oko nas Kotor U Kotoru 30% zaposlenih u zdravstvu bez stana, Opština dodjeljuje plac za...

U Kotoru 30% zaposlenih u zdravstvu bez stana, Opština dodjeljuje plac za stambenu gradnju

4

Zaposleni u zdravstvu u Kotoru moći će da kupe stanove pod povoljnim uslovima, a plan za izgradnju je u završnoj fazi, saopštila je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Liljana Krivokapić.

Foto: RTCG

Sindikat je napravio anketu među zaposlenima i rezultat pokazuje da više od 30 odsto zaposlenih u zdravstvu nema riješeno stambeno pitanje.

„U proceduri je da opština Kotor dodijeli  plac. Nakon završenih izbora, plac će biti preveden na Stambenu zadrugu Zdravstvo, a ona će raspisati tender, nakon čega će biti poznat preduzimač za izgradnju zgrade“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić i direktor opšte bolnice Kotor Davor Kumburović razgovarali su o  placu koji treba da dodijeli  Opština.

„Ovo je prvi put da će zaposleni u zdravstvu u ovoj opštini dobiti pravo da kupuju stanove pod povoljnim uslovima. Stanove će graditi Stambene zadruga Zdravstvo kojoj će opština Kotor namijeniti plac“, kazala je Krivokapić.

Ona je istakla da je opština Kotor druga po broju zdravstvenih institucija, poslije Podgorice.

„Tu su bolnica Kotor, Dom zdravlja Kotor, psihijatrijska bolnica Kotor, bolnica Risan, što je više od 800 zaposlenih, tako da poslije dugog niza godina dajemo mogućnost da zaposleni riješe najvažnije životno pitanje“, dodala je je Krivokapić.

4 Komentari

 1. Zar je moguce!!???
  Koliki toga su obecali-obdanista,skola,puteva,stanova,fabrika,dvorana,stadiona…
  Naucna fantastika ili sprdacina kao i vazda od jednih te istih!

  10
  2
 2. Sramota. Hirurg i to vrsni nema stan a prispio za penziju. Takvim ljudima koji decenijama rade za nas sve, drzava treba da dodijeli stan na kraju radnog vijeka,da makar u starosti budu zbrinuti.

  12
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code