Početna Oko nas Kotor U Kotoru mučili psa i javno se hvalili na Instagramu

U Kotoru mučili psa i javno se hvalili na Instagramu

16

Nevladina organizacija “Prijatelji životinja Podgorica” podnijeće policiji prijavu protiv maloljetne E.L. iz Kotora i još dva lica koja se vide na video snimku objavljenom na društvenoj mreži Instagram kako najvjerovatnije uličnom psu nasilno sipaju pivo u usta – saopštavaju iz ove organizacije.

– Pomenuti snimak je objavljen na instagram profilu koji je navodno u vlasništvu maloljetne E.L. iz Kotora, ali je odmah nakon što je preuzet i objavljen na društvenim mrežama, uz oštre kritike pratilaca, pomenuti profil uklonjen – pourčuju iz Nevladine organizacije “Prijatelji životinja Podgorica”.

Oni pozivaju Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru da pokrenu postupak protiv lica sa snimka, kao i protiv maloljetnice koja je isti objavila na društvenim mrežama, a koja je inače pomenuti događaj snimala.

Očekuju od nadležnih organa da svoj posao odrade krajnje profesionalno, kako bi pomenuta lica shvatila težinu počinjenog djela i kako ne bi ni oni, a ni njihovi vršnjaci nikada više pokušali da ovako nešto ponove.

16 Komentari

 1. Iako je ona moja drugarica smatram da treba dobiti kaznu prikladnu za mucenje zivotinja, u nekim drzavama nasilje nad zivotinjama je 12 godina zatvora, a jer mlada nije ni punoljetna zasluzuje makar 3-6 godina pritvora

 2. Nije lijepo sto tjeraju nekog da pije kad nece.Te mlade treba opomenuti a ne praviti hajku na njih i stavljati im krivicno djelo.Sta treba onda za ozbiljne stvari.Skrecete paznju sa ozbiljnih problema,ali shvatit ce te to,samo kasno.

  2
  12
  • Blago tebi kada ne vidis nista sporno u ovome. Zlostavljanje zivotinja jeste krivicno djelo i tu prica zavrsava. Neke stvari se uce jos od malena i u ovim godinama u kojima jesu je nedopustivo da nemaju razvijenu svijest o tome. Ako su sada ovakvi, kakvi ce biti kada odrastu.

   11
 3. Polako polako..nije lijepo sto su davali psu pivo mladi su naucice iz ovoga postupka.
  A vi sto kunete tu djecu ste gori od njih.
  Sta ce psi beskucnici na ulicu ?
  Koja je drzavna i opstinska i vasa obaveza da nema pasa lutalica na ulicama?
  Slazem se da ih treba kazniti drustveno korisnim radom ..recimo u azilu za pse..da odrade malo dobrovoljno.

  Veci je problem to sto mladi piju i kupuju alkohol i slobodno setaju po javnim mjestima plazama itd i koriste alkohol i droge.
  Vjerovatno neko iz vase familije i komsiluka od omladine pije i pravi
  Nered..
  Nema se vremena od skupljanja eura da se obrati paznja na tu omladinu da budu korisni i zadovoljni.

  6
  22
  • Dok god je vas koji na taj nacin rezonujete, bice i ovakve omladine. Sta znaci ” mladi su naucice iz ovoga postupka…”? Roditelji su ti koji su davno zakazali u vaspitanju ovog djeteta, nece ih vaspitavati ni opstina ni drzava. Sta je sa nerazvijenom empatijom kod ove djece, jel i za to kriva opstina i drzava? U ona najgora vremena, jos dok sam bila u nizim razredima osnovne skole, spasavala sam i lijecila napustene zivotinje, a nisam ih nalivala pivom. To sto pitanje napustenih pasa nije rijeseno, ne daje za pravo nikome da im nanosi zlo, vec upravo suprotno, da im pomogne koliko moze.

   20
   2
   • Mladi su naucice,to su monstrumi koji nikad nauciti nece dragi anonimusu .I ja sam bila maloljetna i imala sam 15,16,17 godina i smatrala i tada i sada i za 50 cu smatrati da je to monstruozno.

    11
 4. I ovakva osoba treba da bude jednom majka?
  Plašim se da za ovako zlim osobama ništa ne pomaže.
  To je stvar naravi i morala.
  Kazna radom u azilu je preblaga.

  27
  1
 5. E da ih je mogao sve dobro izujedati pa da oziljke nose cijeloga zivota, bagra jedna nevaspitana!
  Sta vam je kriva jadna zivotinja, ako joj necete dati hranu i vodu nemojte je ni muciti i to je zivo bice!

  29
  1
 6. Ovo je nažalost pravi primjer današnjih iPhone generacija i prije svega odgoja koji su ponijeli iz kuće. U normalnu državu bi ovo dijete odmah bilo hospitalizirano i dobilo bi stručnu pomoć, da se ustanovi šta sa njim nije u redu, a očigledno je da ima problema.

  Vjerujem da su ovakve stvari svakodnevnica, samo što većina ne dođe do nas. Muče svoje vršnjake, roditelje, životinje, mrze sve oko sebe…

  27
 7. Ovo su buduci clanovi “skaljaraca” ili ” kavcana”,samo vjezbaju za sada na neduznim zivotinjama,a sjutra ce na ljudima za koje dobiju naloge od svojih sefova.

  Ovo je epidemija nasilja,razvrata,pljacki enormnih razmjera,pada svih vrijednosti.
  Po njima onaj ko studira,radi i privredjuje je lud,moze se i drugacije! To vidimo svaki dan.
  I ovakova zemlja hoce u EU ?

  37
 8. Roditelje ovog ****** treba kazniti zatvorskom i novčanom kaznom, a nju kazniti društveno korisnim radom – čišćenjem izmeta po crnogorskim azilima golim rukama dok ne napuni
  25 .

  103
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code