U Kotoru novi režim pješačkog saobraćaja, ali opet kolone

U Kotoru novi režim pješačkog saobraćaja, ali opet kolone

3
Podijeli

Kada u Luku Kotor pristignu dva, tri, a nekada i 4 kruzera, dešavaju se višekilometarske kolone. Samo juče oko podne na putu za Kotor trebalo je skoro 2 sata vozačiima za samo 4 kilometra do grada.

Iz lokalne samouprave saopštavaju, ipak, da preduzimaju određene aktivnosti da riješe višegodišnji saobraćajni kolaps tokom ljeta.

Picerija i restoran

Novi režim pješačkog saobraćaja uspostavljen je početkom avgusta za putnike sa kruzera na području luke u Kotoru, tako što se putnici preko luže usmjeravaju na glavni pješački prelaz. Kako bi se u ovom dijelu grada uspostavio komunalni red, taksi stajalište je izmješteno na dio parkinga na rivi – navode iz Opštine Kotor.

Obilježavanje licenciranih taxi vozila, njih 123, počinje danas i to posebnim naljepnicama kako bi nadležne inspekcije i institucije mogle lakše da sprovode kontrolu obavljanja taksi djelatnosti.

– Lokalna samouprava razmatra mogućnosti uređenja statusa i ostalih lica čija je djelatnost vezana za putnike sa kruzera, kako bi se svima omogućila jednakost u obavljanju djelatnosti.
Radi uvođenja reda, rasterećivanja saobaćajanih gužvi i poboljšavanja bezbjednosti đaka, od septembra, sa početkom školske godine, turistički autobusi će sa Benova biti preusmjereni na prostor bivše Autoboke i hotela Fjord – navode oni.

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora danas će takođe raspisati i tender za nabavku svjetlosne signalizacije. Sve ovo predstavlja samo prvi korak u uvođenju komunalnog reda i rješavanju saobraćajnih problema u gradu, čiji će se rezultati vidjeti u narednom periodu, obećavaju iz kotorske Opštine pozivajući građane da za sugestije i primjedbe koriste “Sistem 48”.

3 Komentari

  1. Shvatili su,i ima još bolje rješenje,podhodnik.Biša vlast DPS-a ,ostavila je gotov projekat i 5 miliona u plusu kotorsku gradsku kasu,ali avaj… ne može se sada crveno-crna koalicija dogovorit ništa,i zvanično-neće ništa graditi,krckaće pare što im je DPS ostavio,a infrastruktura nek čeka…

    6
    5
  2. Kotoranin sam pa znam, nisu problem niti putnici niti pjesaci, problem je ogroman broj automobila koja su skoncentrisana u samom centru grada. Pjesaci prodju ulicu a i dalje su kolone auta. Smanjti broj vozila i preorijentisati se na javi prevoz. Danas svaki clan porodice ima auto. U pamet se braco crnogorci!

    7
    4

Ostavite komentar

*

code