Početna Turizam U KOTORU SJUTRA OPET „TIJESNO“ – UPLOVLJAVAJU TRI KRUZERA

U KOTORU SJUTRA OPET „TIJESNO“ – UPLOVLJAVAJU TRI KRUZERA

0

Posljednjeg dana aprila u Luku Kotor uploviće tri kruzera.
U 8 časova posredstvom agencije Adriamar stići će „Nieuw Amsterdam” kompanije Holland America Line, koji je izgrađen u brodogradilištu Fincateri – Venecija 2010. godine.

„Novi Amsterdam” predstavlja glamur i istoriju Njujorka koji se ranije zvao Novi Amsterdam. Ovaj dio istorije inspirisao je dizajn enterijera i umjetničku kolekciju koju brod posjeduje. Holland America Line uložila je 3 miliona dolara u umjetnine i slike koje krase ovaj brod, od tradicionalnih holandskih umjetnika do savremenih stvaralaca novog doba.
Tako vrh plafona glavnog atrijuma krasi skulptura njujorških nebodera izrađena u apstraktnom stilu koja predstavlja djelo italijanskih umjetnika. Kolekciji su dodata i umjetnička djela Vorhola, Estesa i Lihtenštajna. Nieuw Amsterdam definiše i proširuje brend Holland America Line sa novim konceptima kao sto su inovativni azijski restoran Tamarind, Pinnacle Grill i Pinnacle Bar, kulinarski umjetnički centar predstavljen u časopisu „FOOD AND WINE” gdje kulinarski stručnjaci pružaju razne demonstracije, kao i Silk Dan Lounge Bar sa pogledom na Lido bazen. Gosti imaju mogućnost degustacije raznih vrsta vina. Na brodu se takođe nalazi i luksuzna zlatara, hidro bazen kao i salon sa termalnim aparatima.
Brod je dugačak 285 metara i može da primi 2.106 putnika o kojima brine 929 članova posade i u Luci će biti do 14 časova.
U 10 je predviđeno uplovljavanje kruzera „La Belle de l’Adriatique”, a sat kasnije na vezu će biti sve do 23:30 i brod „Corinthian”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code