U KUMBORU PRIZEMLJE STAMBENE ZGRADE PUNI SE FEKALNIM VODAMA

U KUMBORU PRIZEMLJE STAMBENE ZGRADE PUNI SE FEKALNIM VODAMA

166
0
Podijeli

Već treći dan prizemlje i podrumske prostorije u stambenoj zgradi preko puta bivše vojne kasarne u Kumboru, “plutaju” u kanalizaciji, a nivo “vode” dostigao je jutros 30 cm, žale nam se stanari.

Kažu da već nekoliko dana uzalud pokušavaju da “privole” nekog od nadležnih da reaguje, ali bez uspjeha. Sa druge strane, načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić potvrdio nam je da će šporka voda biti ispumpana tokom dana.
Prema pretpostavkama stanara, došlo je do začepljenja ili oštećenja prilikom polaganja kolektorskih cijevi, zbog čega već drugi put u razmaku od mjesec, imaju problema. Kako tvrde, voda “dobije na snazi” kad su povećane atmosferske padavine, kao što je slučaj bio i juče. Jedna od stanarki Nada Ratkovčić, tvrdi da su u nekoliko navrata pozivali i Komunalnu policiju i Vodovod da im pomognu u ispumpavanju vode, međutim jedino što su dobili bilo je prebacivanje odgovornosti sa jednih na druge. Nivo vode se povećava, pristup podrumskim prostorijama je otežan, a stanari su prinuđeni i da udišu smrad koji se širi:
“To je katastrofa. Niti hoće da dođu da iscrpe vodu, niti da pošalju nekoga ko je stručan da vidimo gdje je problem. Suština je što oni neće da nam pošalju ni cistjernu da se voda iscrpi, jer u podrumu ima 5 kubika vode sigurno. I Mjesna zajednica je uputila poziv, mi više ne znamo od koga tražiti pomoć”.
Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić kazao nam je da će tokom dana, ili najkasnije sjutra ujutru angažovati cistjernu Vodovoda kako bi se voda ispumpala. On je istakao i da u ovakvim situacijama stanari sami treba da obezbijede cistjernu, kao što su to već i radili, navodeći da sada oni ne žele više da plaćaju cistjernu sami, već to hoće da prebace na Opštinu:
“Ovoga puta trošak oko angažovanja cistjerne Vodovoda snosiće Opština, a ako se ovako nešto ponovi, vidjećemo naknadno kako to riješiti. Mene je juče pozvao predsjednik kućnog savjeta i kazao da su stanari otklanjali ovu nepravilnost dva puta, i da više neće da troše pare na to, jer smatraju da im se ovakve stvari nijesu dešavale do izgradnje kolektora”.
Bijelić je napomenuo da je o ovom problemu informisao i inženjera “Ćeltikćoglua” Zorana Marasovića, koji mu je kazao da nije bilo nikakvog oštećena cijevi na pomenutoj lokaciji. Za naš radio Marasović je imao drugačiju konstataciju:
“Da sam upućen, ja bih otišao na teren da pogledam o čemu je riječ, onda bih tek mogao znati. Znači dok ne vidim na terenu šta se događa, nisam upućen”.
Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić dodao je da je problem u kanalizaciji stambene zgrade, iako bi uzroke tek trebalo utvrditi. Prema njegovim riječima, došlo je do začepljenja priključka stambene zgrade koji ide prema kolektoru ka moru.
Šta god, treba brzo reagovati.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code